Очаква ни повече от зрелищен финал на тазгодишния Уимбълдън, след

...
Очаква ни повече от зрелищен финал на тазгодишния Уимбълдън, след
Коментари Харесай

Ясен е началният час на финалa между Новак Джокович и Карлос Алкарас на Уимбълдън!

Очаква ни повече от зрелищен край на тазгодишния Уимбълдън, откакто един против различен в борба за трофея ще се изправят двамата най-хубави тенисисти сега, а точно седемкратният първенец в шампионата Новак Джокович и международният №1 Карлос Алкарас. Без подозрение през цялото време на конкуренцията това бе най-силно предстоящият край, който дава обещание да се трансформира в същински тенис театър, като началото му ще бъде сложено в тъкмо 16:00 часа българско време в неделя.

Легендарният сърбин откри тотална доминация на Откритото състезание на Англия през последните години, за която свидетелства фактът, че той се намира в серия от цели 34 следващи победи на " свещената трева ", като единствено преди дни усъвършенства досегашния връх на Пийт Сампрас (31). В утрешния ден Ноле ще излезе за своя рекорден 35-и " мейджър " край на сингъл, по пътя към който надделя поредно Стан Вавринка, Хуберт Хуркач, Андрей Рубльов и Яник Синер, губейки единствено два сета.

От своя страна, Алкарас ще опита да се трансформира в едвам първия тенисист от 2013 година насам, който съумява да победи Джокович на централния корт на Уимбълдън. За разлика от своя противник, който има зад тила си осем финала в конкуренцията, то за испанеца това се явява дебют в тази фаза на най-стария тенис шампионат. През последните няколко седмици младокът показва впечатляващ прогрес в играта си на трева и с цел да доближи до финалната битка, наложи волята си над играчи като Матео Беретини, Холгер Руне и Даниил Медведев.

До този миг Джокович и Алкарас имат две изиграни срещи, в които са си разменили по една победа. Последният им конфликт се състоя доскоро повече от месец в полуфиналите на Ролан Гарос и в първите два сета имахме опция да се насладим на обилие от първокласни разигравания, преди 20-годишният тенисист да крампира при започване на третата част. След това младокът просто не съумя да остане конкурентен на именития си съперник и сърбинът надви в 4 сета.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР