Обявиха частично бедствено положение на територията на община Асеновград. Причината

...
Обявиха частично бедствено положение на територията на община Асеновград. Причината
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в Асеновград заради два пожара

Обявиха отчасти бедствено състояние на територията на община Асеновград. Причината е два горски пожара. Единият е в мъчно налична околност - на връх „ Баба “, намиращ се над Бачково. Екипи на пожарната и доброволци към този момент се борят със стихията там. На помощ е изпратен и хеликоптер от Авиобаза Крумово, посредством който да бъде огледано мястото и да се направи проект какви незабавни гасителни ограничения да бъдат подхванати.

Вторият пожар е зародил сред селата Мостово и Врата. Към този миг там огънят е локализиран и няма заплаха за локалното население и гостите на региона. Въпреки това, към местността са ориентирани екипи на пожарната, за недопускане разгръщане на огъня.

Помощ в битката с огъня оказват и доброволците от " Пловдив 112 ". Колегите им от доброволното формирование към община Асеновград също са мобилизирани и са в подготвеност да оказват всевъзможен тип помощ на органите на реда.

От локалната администрация увериха, че са в непрестанен контакт с пловдивската пожарна, с Държавното горско стопанство и с кметовете на обитаемоте места в общината.

От общинската болница в Асеновград са в подготвеност да одобряват обгазени или потърпевши хора.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР