Обявените от Агенция Пътна инфраструктура“ по време на служебното правителство

...
Обявените от Агенция Пътна инфраструктура“ по време на служебното правителство
Коментари Харесай

Прекратиха обявените от кабинета Донев обществени поръчки за ремонт на пътища за 4 млрд. лв.

Обявените от Агенция „ Пътна инфраструктура “ по време на служебното държавно управление на Гълъб Донев обществени поръчки за към 4 милиарда лева за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата у нас през идващите 4 година са прекъснати. Изключение е една социална поръчка, влезнала в действие преди 6 юни 2023 година, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване (МРББ).

От Министерство на регионалното развитие прецизираха, че назначеният от министър Андрей Цеков одит на тръжните процедури е завършил. Проверката е открила, че и по 8-те оповестени публични поръчки за възлагане на нови контракти за настоящ ремонт и поддръжка са налице ограничаващи критерии и условия, посредством които се основават предпоставки за незаконосъобразно, непрозрачно и неефективно разходване на обществени средства,  разясниха от Министерство на регионалното развитие.

В момента в незабавен порядък се приготвят нови правила, по които ще се възложат нови публични поръчки, тъй че да няма закъснение на дейностите. Целта е тръжните процедури да се проведат по транспарантни критерии, в обстановка на действителна конкуренция и в отбрана на публичния интерес, прибавиха от ведомството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР