Обядът трябва да е здравословен и хранителен, за да може

...
Обядът трябва да е здравословен и хранителен, за да може
Коментари Харесай

От какво се състои перфектният обяд

Обядът би трябвало да е здравословен и хранителен, с цел да може организмът да се зареди с задоволително сила. Храненето на обяд е значимо за хората, които внимават за фигурата си, както и за тези, които желаят да са работоспособни.

Много е нездравословно да се храните на обяд с шоколад, чипс или кифлички, едвам залъжете глада. Сандвичът също не се предлага, в случай че желаете обядът да е здравословен.

Пълноценният обяд може да възвърне бързо силите след първата трудоемка половина на деня. Перфектният обяд би трябвало да се състои от избрани храни, с цел да е потребен и в това време зареждащ с сила.

Задължителна част от здравословния обяд е супата. Тя усъвършенства работата на стомаха, понижава риска от пораждане на доста болести на стомаха и червата.

 Зеленчукова чорба

Добре е на обяд да хапнете свежа салата и да я комбинирате месо или риба. Не комбинирайте печено месо с пържени картофи, в случай че желаете да сте работоспособни и енергични.

Ако едно от ястията на обяд съдържа някакъв тип лой, гарнирайте го с леки салати от марули или свежи зеленчуци. От напитките за обяд са подобаващи минералната вода и кафето.

Добре е супата на обяд да е зеленчукова, само че може да е също по този начин от месо или риба. Основното ядене може да бъде последвано, само че не наложително, от десерт.

Десертът е пресни плодове, компот, плодово желе или дребна тарталетка или петифурка.

 Рибно филе

Ако супата е с месо или риба, предлага се главното ядене да е зеленчуково. Както и противоположното – в случай че супата е зеленчукова, добре е главното ядене да е по-хранително, с риба или месо.

През студените месеци се ядат топли супи, а през лятото и пролетта може да се хапне таратор.

Ако можете да хапнете на обяд у дома, пригответе стекове от сьомга или пъстърва. Намажете филета от риба от двете страни с лимонен сок и ги поръсете със сол. Полейте ги с малко соев сос и оставете за половин час. Запечете във фолио или пригответе на пара.

Пилешките гърди на пара са здравословно главно ядене. Пилешките гърди, нарязани на късчета, се мариноват в сос за половин час. Той се подготвя от малко соев сос, 2 супени лъжици горчица, малко лимонен сок.

Пилешките гърди се подготвят на пара и се комбинират със задушени зеленчуци. Можете да задушите зеленчуците на пара, до момента в който приготвяте пилешките гърди. Така ароматът на пилешкото ще направи зеленчуците по-интересни на усет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР