Обвиняемият за и Арсеналскина 5 юли, когато загинаха две

...
Обвиняемият за  и Арсеналскина 5 юли, когато загинаха две
Коментари Харесай

Георги Семерджиев ще бъде съден, че e причинил смъртта на двете жени по непредпазливост

Обвиняемият за " и " Арсеналски " на 5 юли, когато починаха две млади дами - Георги Семерджиев, ще дава отговор пред съда като причинител по несъобразителност, само че не и в изискванията на възможен предумисъл.

Втората догадка планува по-високо наказване и беше включена в, обвиняем за гибелта на журналиста Милен Цветков. Той почина в година на същия бул., само че по-нагоре в посока Витоша.

Николов беше изправен пред съда за причиняване на случая с възможен предумисъл, при който причинителят осъзнава, че може да аргументи вреди или вреди на някого с държанието си, само че все пак прави нещо неразрешено от закона. През март, само че единствено в частта на обвиняването по несъобразителност, а за възможен предумисъл беше оневинен.

Сега Софийската градска прокуратура (СГП)е решила да не претендира по-тежката догадка. Така възможното наказване на Семереджиев е лимитирано от 5 до 20 година затвор. Потенциалният му размер се дължи на това, че обвиняването му съдържа 4 от вероятните в закона общо 5 утежняващи условия.

Става въпрос за причиняване на гибелта на повече от един човек, бягство от местопроизшествието, ръководство на автомобил без годна шофьорска брошура и съществуване на следи от дрога в кръвта на Семерджиев. Делото му стартира на 29 ноември с разпоредително съвещание на Софийския градски съд.
Има елементи, които значително от правна позиция разграничават случаите.
" Механизмът при злополуката на Семерджиев и тази, при която почина Милен Цветков, е бил друг. Има елементи, които значително от правна позиция разграничават случаите ", сподели говорителката на СГП Десислава Петрова. По думите ѝ прокуратурата не може да запълни " с съответно наличие тази комплицирана категория възможен предумисъл ".

При злополуката на 5 юли починаха Хариет Стефанович на 22 години и Христина Дилева на 26 години. Първоначалната версия на Семерджиев беше, че не е карал джипа " Ауди Q7 ", който след удар в таксиметрова кола, се блъсна в асансьора към метрото и се разполови. Пред съда той твърдеше, че е бил похитен.

Затова проверяващите трябваше да го свържат с колата сега на злополуката с допустимо най-вече доказателства. Ключова за обвиняването е ДНК експертизата, открила следи от жертвите по подсъдимия, защото пипнал колата си. Освен това на мястото беше открита едната маратонка на Семереджиев, а другата - в дома му.

Разследващите откриха още, че защото не е имал ключове, той е повикал към този момент някогашната полицайка Симона Радева, обвинена, че му е осигурявала защита. Според обивнителния в случай че тя му е осигурила стълба, по която да влезе в дома си.
 Георги Семерджиев при ареста в дома му кв.
По случая стартира настрана. През септември служебният вътрешен министър Иван Демерджиев разгласи, че са били уличени в покровителстване на Семерджиев,. В края на октомври пък бяха освободени на полицейски ръководства в София.

Засега от прокуратурата не са разгласявали, че са повдигнали съответни обвинявания на сегашни или някогашни чиновници на Министерство на вътрешните работи във връзка със случая.

По думите на зам.-директора на националното разследване Ясен Тодоров в сряда, с изключение на Радева, са разпитани нейният другар, също полицейски чиновник, както и патрули от 7-о РПУ, които преди злополуката бяха хващали Семерджиев да кара след приложимост на опиати и с подправена брошура, само че той беше съумял да избяга

" Няма проблем разпитаните по това дело да станат обвинени по следствието за полицейски чадър над 39-годишния мъж, по което прокуратурата също работи ", сподели Тодоров.

Успоредно Семерджиев се проверява и за владеене на към половин грам метаамфетамини, открити в авариралия му джип, както и за.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР