Обвиняемият за двойното убийство в Лозен - Чавдар Бояджиев, остава

...
Обвиняемият за двойното убийство в Лозен - Чавдар Бояджиев, остава
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвинения за убийствата в Лозен. Той не оспорва решението

Обвиняемият за двойното ликвидиране в Лозен - Чавдар Бояджиев, остава в ареста, реши Софийският градски съд. В правосъдната зала служебният му юрист заяви, че той е склонен с препоръчаната от прокуратурата мярка за неотклонение и няма да я оспорва.

" Това е от една страна смирение, а от друга боязън от възможни другари и близки на жертвите ", сподели бранителят и добави, че всички са видели митингите на поданици в Лозен и счита за по-благоразумно да не желае смяна на мярката.

34-годишният мъж е упрекнат за убийствата на 18-годишната ученичка Яна Велинова след спречкване за пари и 27-годишния Иво Колев , на който разказал какво е направил и му изискал 15 000 лв., с цел да избяга в Русия.

Едното тяло беше намерено в събота край село Лозен, а другото - край столичния кв. “Горубляне ”. Бояджиев е бил арестуван на автомагистрала “Тракия ”, покрай Бургас, след което е.

Така той е признал и за още едно ликвидиране - на 22-годишна жена , осъществено предходната пролет. Тогава той е бил разследван и пуснат, защото е получил единствено обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност. Сега той е разказал, че я е умъртвил съзнателно. По неофициална информация става въпрос за задушаване по време на полов акт.

Заради " съществени пропуски " в следствие беше отхвърлен шефът на Осмо РПУ в София, а краткотрайният основен прокурор Борислав Сарафов изиска оставката на районната прокурорка на София Невена Зартова , само че тя отхвърли да я даде.

Доказателствата, които прокуратурата показа в съда против Бояджиев за осъществените в този момент убийства, са кръв по дулото на револвера от жена, която най-вероятно е убитата Яна, и кръв от мъж по маратонката, за която ще се открива дали е на убития Колев.

Двете убийства са осъществени с огнестрелно оръжие по изключително нечовечен и непосилен за жертвите метод, заяви в неделя зам.- основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев .

Съдът показа доводите на прокурора, че има задоволително доказателства, които водят до обосновано съмнение, че Бояджиев е създател на на закононарушението, за което е притеглен като обвинен, оповестиха от пресцентъра на Софийски градски съд. Затова магистратите одобриха, че е налице действителна заплаха той да се укрие и да извърши ново закононарушение и дефинираха като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение.

За това закононарушение законът планува пожизнен затвор, пожизнен затвор без подмяна или затвор от 15 до 20 години.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР