Обвиняемият по случая П.З. е собственик на автомобила BMW с

...
Обвиняемият по случая П.З. е собственик на автомобила BMW с
Коментари Харесай

Прокуратурата за трагедия с прегазен човек: Собственикът на колата е вече обвиненият

Обвиняемият по случая П.З. е притежател на автомобила BMW с регистрационен номер " В 9113 РН ", с който на 10 септември беше прегазен и умря балетистът от Държавна опера-Варна Мартин Чикалов. Това съобщи представителят на Окръжна прокуратура-Варна Радослав Лазаров пред Actualno.com.
Г-н Лазаров не разкри кой стои зад буквите, като посочи, че името ще бъде оповестено в производството по искане на мярка за неотклонение , само че по наша информация става въпрос за господин Петър Здравков . Той е купил автомобила от господин Виктор Димитров на 30 август – според контракт, който господин Димитров разгласява във Фейсбук. Причината господин Димитров да стори това е, че нескрито излезе информация, че BMW-то е негово – в персоналния му профил във Фейсбук има голям брой фотоси на въпросния автомобил.
Изрично господин Лазаров съобщи пред Actualno.com и, че все още единственият обвинен по случая е П.З. Извън предмета на следствие е това дали Димитров и П.З. имат някаква връзка и дали следствието преглежда догадка за възможна виновност и на господин Димитров. Actualno.com категорично попита дали информацията, че автомобилът има подписана застраховка " Гражданска отговорност " на името на Виктор Димитров единствено 1 ден откакто е продаден съставлява интерес за органите на реда и дали е съображение Димитров да бъде разследван и вероятно упрекнат в нещо . Отговорът на Окръжна прокуратура-Варна гласи следното – в съответния случай събраните по делото доказателства сочат, че водач е бил П.З. Дали на негово име има подписана застраховка " Гражданска отговорност " за BMW-то е въпрос, който стои отвън предмета на доказване в наказателното произвеждане за транспортното закононарушение , безусловно сподели представителят на Варненската прокуратура Радослав Лазаров. Той добави и, че " юридическата благосъстоятелност е единствено една от индикациите за това кой би могъл да бъде водач " на въпросния автомобил и акцентира, че има още доказателства и това кой е притежател не слага под подозрение останалите доказателства по отношение на виновността.
Припомняме, че съгласно публична информация обвиненият П.З. не е имал шофьорска брошура и два пъти е глобяван поради това, че кара без брошура – единият път още когато е бил малолетен. Прокуратурата му повдига обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност и бягство от местопроизшествието. При доказване на виновност може да влезе в пандиза за 15 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР