Обвинените за побой над деца спортисти в Асеновград не признаваха

...
Обвинените за побой над деца спортисти в Асеновград не признаваха
Коментари Харесай

Обвинените за побоя над деца в Асеновград имат своя версия за случилото се

Обвинените за побой над деца спортисти в Асеновград не признаваха виновността си пред съда. По време на правосъдното разследване в правосъдната зала те обясниха, че са предложили помощ на едно от девойките – гребец, което е паднало от лодката по време на подготовка. Според описа им половината от тях са инцидентно арестувани и нямат присъединяване в случая.

От обясненията, които дадоха пред съда, стана ясно още, че трима от тях са били на пикник със фамилиите си на язовир „ 40 извора”, сред които и 2-месечно бебе. След като предложили помощта си на момичето, спортистите ги нападнали с гребла. В резултат от това нахлуване единият от тях е бил закаран в болница с комоцио. Линейка извикали служителите на реда, които пристигнали на място. След това, пред болничното заведение станал огромният скандал, в който се присъединили над 150 роми.

Прокуратурата изиска от съда най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража” по отношение на упрекнатите, като преди този момент показа писмени доказателства и фотоалбума, за който юристите твърдяха, че липсва, както и две информации от Министерство на вътрешните работи, съгласно които единият от упрекнатите – Стефан Димитров е обвинен по друго висящо дело за коренен ислям на Пазарджишкия областен съд. Мотив за настояването на най-тежката мярка за неотклонение е, че е осъществено различаване на лицата, че са конфискувани и материални доказателства – брадви, лопати и дървени летви, конфискувани от региона на болничното заведение. Всичко това потвърждава, че са направили закононарушенията, в които са упрекнати, и има заплаха да извършат и други такива.

В момента текат пледоариите. Повечето от арестуваните са на възраст сред 18 и 25-годишни, с главно обучение, работят като строители. Някои от тях работят в чужбина. Има и лица с престъпни регистрации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР