Обстановката в Пловдивско след земетресението е спокойна, няма постъпили сигнали

...
Обстановката в Пловдивско след земетресението е спокойна, няма постъпили сигнали
Коментари Харесай

СТРАХ СКОВА ПЛОВДИВСКО! Ето какво се случва в Асеновград след нощния ужас! Трусът бил кратък и...

Обстановката в Пловдивско след земетресението е спокойна, няма постъпили сигнали за потърпевши или материални вреди. Това сподели Димитър Анастасов – гл. специалист в общинската администрация.

„ Лично съм разговарял с дежурния в районен съд „ ПБЗН “, с дежурния на Районно ръководство и дежурния на община Асеновград. Няма постъпили до този миг никакви сигнали за вреди, вреди и така нататък До този миг никой не е изискал помощ от тези три инстанции за подпомагане, за потърпевши, материални вреди или вреди “, съобщи Анастасов. По думите му ситуацията е спокойна. „ Истина е, че трусът беше доста къс, само че доста противен. Няма суматоха сега, в случай че е имало, то тя към този момент е поотшумяла. Хората са спокойни. Ежедневието е обикновено “, сподели още Димитър Анастасов.

Земетресение бе усетено в страната рано тази заран. Трусът е бил на 149 километра югоизточно от столицата с магнитуд от 4.7 по Рихтер. Той е регистриран в 1:44 часа тази заран.

По предварителна информация, епицентърът е край Асеновград. Преглед на изображението в Twitter:

Няма данни за вреди и жертви. Жители на Пловдив споделят, че и там е усетен.

Според Европейския сеизмологичен институт, в 23:30 часа и в Гърция е регистриран мощен трус. Епицентърът е бил на към 300 км западно от гръцката столица Атина в Йонийско море, а магнитудът - над 5 по Рихтер.

За момента няма данни за жертви, ранени и вреди в Гърция. Земетресение е било записано и в Македония тази нощ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР