Обстановката в Добрич, Разград и Шумен продължава да е сложна

...
Обстановката в Добрич, Разград и Шумен продължава да е сложна
Коментари Харесай

Александър Джартов: Обстановката в Добрич, Разград и Шумен продължава да е сложна

Обстановката в Добрич, Разград и Шумен продължава да е комплицирана след изобилния снеговалеж през почивните дни. Това сподели в предаването „ Тази заран “ шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ Александър Джартов.

„ Пътищата там към момента не са проходими. Основните ни задължения там са с почистването на падналите дървета, отстраняването на рискови клони и евакуирането на блокирани в снега хора. Бедстващи жители има непосредственост до Разград – там 30 автомобила, заседнали в дълбоките преспи. Работим за тяхното освобождение от 4:00 часа сутринта. Сред тях има и непознати жители - румънци “, изясни той.

Според него страната се е справила добре в тази обстановка

Директорът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ е заяви, че в неделя екипите им са избавили над 320 индивида, които са били блокирани в снега. „ В момента няма други бедстващи хора по пътищата на страната. Имаше информация за Велико Търново, само че доколкото зная там казусът към този момент е позволен. Трафикът там е възобновен “, сподели още той.

Александър Джартов призна, че аргументите за възникването на злополучие от подобен мащаб са сложни. Някои хора правят оценка обстановката, а други – желаят да изпитат колите си при екстрени зимни условия, призна той.

„ За последното денонощие са обработени над 100 сигнала “, изясни Кристиян Иванов

„ Не единствено на Шипка, имахме и още няколко други случая на опит за тестване на колите. Хората просто си търсят завършения. Пожарната не постанова санкции, ние единствено се опитваме да спасим техния живот, макар безотговорността им. За страдание обаче това води до отделянето на запаси, които ние можем да използваме другаде “, призна още Александър Джартов.

Следете обстановката в нашия онлайн репортаж :

Следете всичко най-важно за разчистването на пътищата и възобновяване на електричеството
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР