Обслужването на клиентите винаги е било важно, но тъй като

...
Обслужването на клиентите винаги е било важно, но тъй като
Коментари Харесай

Чатботове срещу хора: Коe да изберете и защо?

Обслужването на клиентите постоянно е било значимо, само че защото стопанската система става все по-конкурентна, още по-важно е клиентите да имат безпрепятствено взаимоотношение с вашата компания.Това е единственият метод да задържите клиентите и да продължите да растете в този стопански климат.

Да се ​​уверите, че клиентите имат положителни преживяванияс вашата компания, би трябвало да бъде приоритет №1.Писали са с проблем или въпрос и желаят бързи отговори.Ако не ги получат, няма да се задържат дълго.

Има две съществени благоприятни условия за фирмите:чатботове и хора.

И двете имат негативи и изгоди и е значимо да ги претеглите една по отношение на друга.Чатботовете са относително нови в света на обслужването на клиенти, само че те бързо се трансформират в известен метод за даване на високоефективни услуги в действително време.

Глобалният пазар начатботове се прави оценка на396,2 милиона $ през 2019 година и се чака да доближи 1,95 милиарда $ до 2027 г.Това е извънредно бърз напредък и е знак за идни неща на фронта на изкуствения разсъдък.

ChatGPT, Getty Images
Силните страни на чатботоветев обслужването на клиенти
Чатботовете трансформират метода, по който работи обслужването на клиенти, значително заради другата стопанска система на ръководството на чатбот по отношение на живия чиновник.

Евтино

Чатботовете изискват по-малко първични финансови и времеви вложения, в сравнение с хората.Един чатбот може да обслужва доста повече клиенти, в сравнение с един представител за обслужване на клиенти, което значи, че те се мащабират доста бързо.Те също по този начин изискват по-малко образование и може да се нуждаят единствено от дребни промени в бизнес логиката понякога.

Без езикова преграда

Чатботовете могат да приказват на всеки език, тъй че няма езикова преграда.

Чатботовете не би трябвало да вземат решения за това по какъв начин да отговорят и са в положение да обезпечат идентично преживяване при обслужване на клиенти, без значение дали клиентът пита за общ въпрос или извънредно съответен.Това може да ги накара да наподобяват по този начин, като че ли са по-внимателни и дружелюбни от действителните човешки чиновници.

На разположение 24/7

Разбира се, като програмиран обект, чатботовете са налични 24/7.Теизлизат и по-евтино от човешките чиновници, защото не е належащо да им се обезпечават храна, облекла и заслон.

Технология за машинно образование

Чатботоветемогат да се възползват от технологията за машинно образование.Когато чатботът получи информация от голям брой консуматори, той може да научи по какъв начин да дава отговор на съответни въпроси въз основа на минали отговори.Това прави допустимо построяването на един чатбот, в който другите консуматори ще получават разнообразни отговори според от самостоятелните си потребности.
Силните страни на хората в обслужването на клиенти
Колкото и да желаете да автоматизирате обслужването на клиентите си, хората към момента могат да извършват някои функционалности по-добре от изкуствения разсъдък.

Съпричастността към клиентите е от основно значение, тъй като е по-вероятно те да взаимодействат с вас още веднъж, в случай че считат, че са били третирани вярно.Ако усещат, че терзанията им са били прегледани, е по-малко евентуално да се оплакват от артикули или услуги в обществените медии или другаде.

Някои обстановки изискват равнище на прочувствена просветеност, с което хората не се раждат, само че могат да развият посредством образование и процедура.Агентите за обслужване на клиенти би трябвало да могат да се оправят със обстановки на високо напрежение, като да вземем за пример, когато клиентът е сърдит или отчаян, а чатботовете (в момента) не могат да се оправят с тези обстановки.
Кога да употребявате чатбот?
Като вземем поради цялата тази информация, има три обстановки, в които е най-разумно да употребявате чатботове:

Когато вашите човешки сътрудници са офлайн

Чатботовете в никакъв случай не спят, тъй че можете да сте сигурни, че постоянно има някой, който да отговори на въпроса на клиента, даже в случай че той идва в безпричинно късно време.Същото важи и когато всички ваши представители за обслужване на клиенти са претрупани.

Като канал за продажби

Ако евентуален клиент дойде подготвен да купува, чатбот може да улесни продажбата, като в същото време дава персонализирани рекомендации по пътя.Ако хората ще купуват онлайн, можете също да употребявате чатботове, с цел да предоставите рационализирана и персонализирана услуга.
Случаи на приложимост на чат ботове в промишлеността
Обслужването на клиенти е подходящо в съвсем всяка промишленост, само че открихме, че има характерни области, където те могат да бъдат употребявани за забележителна възвръщаемост:

Банкиране

Всеки, който в миналото се е сблъсквал с банково обслужване на клиенти, знае какъв брой изнервящо може да бъде.Чатботовете могат да рационализират процеса и да се оправят с поддръжката на клиенти на първа линия.Банките по света към този момент работят с чатботовеи виждат страхотни резултати.

SaaS компании

Стимулирането на повече продажби е главен приоритет на съвсем всяка организация.Въпреки това, според от дълготрайната стойност на клиента, избрани курсове на деяние може да се окажат непрактични.SaaS фирмите нормално имат по-нисък потребителски LTV и изискват по-малко персонализиране, тъй че чатботът може дейно да обслужва евентуални клиенти и да сътвори облага на високо равнище за компанията.

Е-търговия

Марките осъзнават, че имейл маркетингът и SMS известията не могат да се съпоставят по равнище на ангажираностс чатботовете.Вместо да използватчатботовесамо за поддръжка на клиенти, те могат да бъдат основна част от услугата, като уведомяват потребителите, когато пратката им е изпратена или доставена, или като събират противоположна връзка за компанията.Това наподобява по-персонализирано от имейл с формуляр.
Бъдещето на чатботовете
Лесно е да мислите за чатботове в подтекста на елементарни бизнес процеси като генериране на евентуални клиенти или обслужване на клиенти, само че бързо излиза наяве, че тази технология за машинно образование даже не е докоснала повърхността на това, което може да направи за човечеството.

Например,вече се вършат проучванияза това по какъв начин чатбот може да помогне на пациенти с деменция или Алцхаймер.Това единствено по себе си би трябвало да ви накара да се замислите за всекидневните си взаимоотношения и по какъв начин те могат да бъдат рационализирани или употребявани за възстановяване на живота ви (или живота на хората към вас).

Друг образец, който не е толкоз величествен, е по какъв начин чатботовете се употребяват за брандиращи акции.Marvel организира кампанияза Guardians of the Galaxy (и скоро по-късно Spiderman), която разреши на почитателите да взаимодействат с чатбота.Този тип интерактивно преживяване е тъкмо това, от което потребителите се вълнуват.А вълнението води до продажби!

И най-после, за всеки, който в миналото е оставал безсънен до късно, пробвайки се да съпостави признаците си с онлайн диагноза, към този момент имачатботове, които да оказват помощ с това.Тъй като телемедицината продължава да се уголемява, чакаме тази функционалност да се усъвършенства доста.
Как чатботовете и човешките сътрудници могат да работят ръка за ръка
Превръщането на обслужването на клиенти в конкурентно преимущество е главен приоритет за фирмите сега.Технологията рационализира толкоз доста процеси, че в този момент опитът е доста по-голям за задържането на клиентите.Най-големият проблем с чатботовете е, че те към момента изискват равнище на човешко присъединяване и макар че стават все по-добри в разбирането на това, което казвате, няма гаранция, че ще схванат всекивъпрос незабавно.

Това значи, че е значимо фирмите да продължат да следят своите чатбот системи за нови въпроси и модели и да дават отговор по съответния метод.Това е „ комбинираният “ метод, който предлагаме.

Чатботовете са известен инструмент за обслужване на клиенти, тъй като са евтини за планиране и работа.Тъй като няма човешко взаимоотношение, интерфейсът е елементарен - въвеждате въпрос и получавате отговор.

В някои връзки обаче пазарът към момента не е наваксал.Хората към момента избират човешкияконтакт пред машините, както се вижда от изследване от 2018 година,което демонстрира, че 50% от респондентите в Обединеното кралство и 40% от респондентите в Съединени американски щати споделят, че избират да приказват с човек.Сигурни сме, че този брой към този момент се е трансформирал, само че това към момента е нещо, което би трябвало да знаете, когато прилагате тактика за чатбот.

Хората към момента са по-добри в доста неща, в това число прочувствената просветеност, което ги прави по-добри слушатели и комуникатори.Едно от огромните преимущества на хората е, че те могат да се приспособяват към вашите потребности с течение на времето.Те може да не са в положение да дават съвършен отговор всякога, само че ще научат вашите желания и ще плануват какво желаете по-нататък.
Чатбот против Човек – Кой печели?
Чатботовете са наклонност, която евентуално ще продължи в обозримо бъдеще.Представителите на отдела за обслужване на клиенти обаче няма да вървят на никое място скоро.И двете страни имат преимущества и дефекти и е значимо да познавате всички, преди да решите кой да употребявате във вашия бизнес.

Като цяло чатботовете са превъзходен метод за поддръжка на клиенти за понижаване на разноските.Има доста обстановки, в които има по-малка потребност от автентичен представител за обслужване на клиенти.Това е късмет за фирмите да спестят пари, като не заплащат на някого, който фактически да обработва въпросите на клиентите.

Чатботовете може и да не завладяват, само че вършат пробив в промишлеността за обслужване на клиенти.Те към този момент се употребяват в разнообразни области - от банкиране до онлайн извършване на покупки.И могат да бъдат програмирани за съответна задача, с цел да създадат бизнеса ви по-успешен.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР