Общото явяване на изборите на ДБ и новата формация Продължаваме

...
Общото явяване на изборите на ДБ и новата формация Продължаваме
Коментари Харесай

Радан Кънев: Общо явяване на изборите на ДБ и „Продължаваме напред“ дава шанс за първото място

Общото явяване на изборите на Демократична България и новата групировка „ Продължаваме напред “ дава опция за първото място и голям късмет реформаторските сили за първи път от 1997 година да завоюват избори и да получат първия мандат за сформиране на държавно управление. Това съобщи в изявление за БНР евродепутатът от ЕНП/ДБ Радан Кънев.
„ Аз не бих пропуснал този късмет. Не мисля, че скоро ще се повтори “, съобщи Кънев в предаването „ Неделя 150 “.

Отделното явяване значи първо място за Борисов, второ – за Слави Трифонов . “

Радан Кънев посочи, че не е имало упования Петков и Василев да станат част от обединяването „ Демократична България “.

Назрял е моментът за сериозен и прям диалог на лидерско равнище, счита евродепутатът.

„ Оттук нататък, откакто те към този момент основават тази групировка, Демократична България и новата групировка би трябвало да седнат на едни доста отворени, почтени диалози, градивни, на които да преценяват дали публичният интерес е да бъдат съперници на изборите или да се реализира единодушие за общо явяване . “

Дори да не се стигне до такова обединяване, е доста значимо да се резервира положителният партньорски звук, тъй като след изборите ще бъдем в една лодка, акцентира Кънев.

„ Ясно е, че Европейският съюз няма механизъм да задължи българите да се имунизират. Европейските институции не би трябвало да задължават българите да се имунизират. Аз съм съперник въобще на наложителната имунизация, тъй като казусът е в доверието “, разяснява Радан Кънев. Неотдавна той прикани евроинституциите да се намесят поради неуспеха на имунизационната акция у нас.

„ Хората нямат доверие на българските институции, българските институции са парализирани от избирателен боязън и не смеят да заемат страна в един спор, в който научната мисъл е еднопосочна и обстоятелствата са безусловно еднопосочни – имунизациите са безвредни и имунизациите оказват помощ. Но това в България не дава резултат, тъй като хората в България са уплашени. Те имат своите страхове, има една огромна агитация, която насажда тези страхове и ние нито можем да се сърдим на хората, че имат своите страхове, нито можем да им се подиграваме, че имат своите страхове, нито можем да преодолеем тези страхове с насилствени административни ограничения . Въпросът е европейските институции, които имат по-голям престиж в Източна Европа, които се употребяват с по-голямо доверие, които имат предостатъчни бюджети в това отношение, да стартират да компенсират неуспеха на нашето държавно управление посредством връзка “, разяснява Кънев в предаването „ Неделя 150 “.

Такова подпомагане в разсейването на страховете и пресичането на огромната и зловредна антинаучна агитация ще има, предвижда евродепутатът.
Чуйте цялото изявление в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР