Общото количество болнични отпадъци и отпадъци от фармацевтични производства, внесени

...
Общото количество болнични отпадъци и отпадъци от фармацевтични производства, внесени
Коментари Харесай

2,9 т болнични отпадъци са внесени у нас за 5 години

Общото количество болнични боклуци и боклуци от фармацевтични производства, импортирани у нас от трети страни през интервала 2014-2019 година, е 2,9 т. Това разкри ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в телевизионно изявление. Тя сподели писмен отговор на финансовия министър Владислав Горанов на въпрос на депутатите от Българска социалистическа партия Георги Стоилов и Иван Иванов от 19 ноември м.г. " ГЕРБ ни дадоха още един мотив за избор на съмнение. Освен че са некомпетентни и демонстрираха безхаберие за рецесията с водата и боклука, съзнателно прикриват рискова за здравето на хората информация. По това време екоминистър е била Ивелина Василева. Тя обаче отхвърля да е внасян рисков боклук. Горанов признава, а тя лъже или прикрива тези обстоятелства ", акцентира Нинова.

Общото количество битови, индустриални и софтуерни боклуци за петгодишния интервал е 736 319,3 тона, се споделя в отговора на Горанов.

Причините за вота на съмнение са, че близо половин милион българи са на воден режим и че вносът на отпадъци, преработката и изгарянето им води до замърсяването на въздуха, изясни ръководителят на Българска социалистическа партия. Нинова напомни, че през 2015 година, след наводнението в Мизия, тя сложи въпроса за контрола на язовирите. " Преди месец регистрират, че 400 язовира са в спешно положение и че над 113 язовира са с непостоянен притежател. 10 години управляваш страната и не можеш да схванеш кой е притежателят на тези водоеми. Отпуснаха 500 млн. лева отвън бюджета за ремонт на язовири и 400 са в сериозно положение. А с парите какво стана? ", попита Нинова.

" Отидох в Бобов дол и Перник по покана на жителите им. Те неведнъж сигнализират институции, организации, само че никой не им обръща внимание. В Бобов дол всеки ден се карат десетки камиони с отпадък от третия свят, които се горят с въглища. Остатъкът се зарива в открит рудник. Учители ми алармираха, че там има взрив на хепатит А и туберкулоза при децата. Някой изкарва доста пари, с цел да трови българския народ ", разяснява Нинова.

Не съм желала среща с кмета на Перник и по тази причина няма по какъв начин тя да ми е отказана, разясни тя. Нинова изрази вяра Станислав Владимиров да не не помни, че е бил определен като опция на ГЕРБ, а не като част от статуквото. " Неговото място е на страната на перничани, а не на страната на партии и държавно управление. Те желаят да знаят кой е отговорен ", означи Нинова.

Защо никой не отиде при хората в Перник, Шумен и другите градове, където няма вода, и да им изясни, че вода има, а те просто си внушават за неналичието й?, попита Нинова. Тя прикани властта да отиде на място, а не да се оправдава по студията. " Да се изправят пред хората. Защото ние сме били там. Знаем техните паники и представляваме техните претенции ", сподели Нинова. Ние сме народни представители и когато хората ни повикат, отиваме, когато има проблем, им оказваме помощ, безапелационна е тя.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР