Общопрактикуващ лекар от Шуменско, който преправил съдържанието на амбулаторни листи

...
Общопрактикуващ лекар от Шуменско, който преправил съдържанието на амбулаторни листи
Коментари Харесай

Присъда за лекар, подправял изследвания

Общопрактикуващ доктор от Шуменско, който преправил наличието на амбулаторни листи за осъществени медицински прегледи, резултати от кръвни проучвания, както и протоколи от извършени медицински проучвания за да послужат пред ТЕЛК беше осъден с пробация.

Д-р Р.С., с процедура в обитаемоте места Браничево, Средковец, Гусла и Долина е признал виновността си и сключил съглашение с прокуратурата, а Районният съд в Шумен е одобрил да търпи наказване пробация.

В продължение на 9 месеца джипито ще се подписва пред пробационен чиновник 2 пъти седмично. За това време му постановат и наложителна регистрация по сегашен адрес.

Докторът " подкрепил " общо 21 лица и като сложил своя легализация - автограф и щемпел на медицинските им документи през интервала от 5 декември 2020 година до 3 април 2021 година Така удостоверил погрешни условия, излиза наяве от правосъдно определение на Районния съд в Шумен. То е дефинитивно, а призналият виновност дължи 207 лева деловодни разходи.

Приложените по делото медицински експертни досиета на хората остават към досъдебното произвеждане до окончателното му привършване във връзка с всяко едно от участвалите лица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР