Общо шест граждански сдружения - Инициативен комитет Владая, Сдружение Заедно

...
Общо шест граждански сдружения - Инициативен комитет Владая, Сдружение Заедно
Коментари Харесай

Граждани извадиха куп нотариални актове за съмнителни сделки на кмета на район Витоша

Общо шест цивилен сдружения - Инициативен комитет Владая, Сдружение " Заедно за Манастирски ливади ", Сдружение " Жените на Драгалевци ", Гражданска група " Да спасим Княжево ", Сдружение " За Бояна ", Гражданска самодейност " За Симеоново " - желаеха оставката на кмета на столичния регион " Витоша " инж. Теодор Петков, който е зам.-председател на Съюз на демократичните сили. А повода може да се заключи като местен " Апартаментгейт ".
Според документи, пратени от сдруженията, кметът и фамилията му са пазарували парцели при съмнителни условия.
Съгласно документите, основно настоящо лице в покупко-продажбите са майката и бащата на Петков - Жанет и Богомил. Даден е образец с парцел за 868 квадрата на ул. " Обелско шосе ", платен за 83 400 лв.. Данъчната оценка обаче е малко над 137 000 лв., а Жанет Петкова купува парцела от " Метрострой " ЕАД. Дружеството е общинско и е в разпродажба.
След това, Петкова заменя нейната половина от първия етаж на постройката с парцел на на сдружението " Аксон България " ООД в същата постройка - единствено че на втория етаж. Имотът на " Аксон България " е половината от парцел със застроена повърхност от 850 квадрата, чиято данъчна оценка (за целия имот) е малко над 103 000 лв.. Имотът, който Петкова дава обаче към този момент се прави оценка на малко над 155 000 лв.. Всичко това се случва в интервала 2004 - 2006 година . След това Петкови (в договорката проличава и името на бащата на кмета Богомил) подаряват на сина си получения посредством замяната парцел. А Теодор Петков продава въпросното подаяние за 210 000, само че евро - на компания " Булпласт " ООД.
Подобна е историята и на имотни покупко-продажби в " Модерно предградие ", които стартират от 2002 година и завършват през 2006 година , като Жанет Петкова купуват 540 квадрата за 12 000 лв. още веднъж от " Метрострой " ЕАД, подарява ги на сина си - и отново при дарението в документите проличава също името и на Богомил Петков, а Теодор Петков продава в последна сметка за 140 000 лв.!
Извън тези покупко-продажби са представени и други - на самия кмет, на по-ниска цена от данъчната, както и на жена му, която купува 54 квадрата в " Борово " на данъчна оценка - малко над 27 000 лв.. Подобна договорка през 2003 година прави самият кмет, в квартал " Павлово " - 42 квадрата плюс 3 квадрата мазе и малко над 4 квадрата таван, за 18 200 лв. т.е. на данъчна оценка. Общо НПО-тата ползват 20 нотариални акта, показващи разнообразни покупко-продажби и прехвърляния на парцели.
" Наясно сме, че след няколко месеца предстоят избори, само че не считаме, че би трябвало да чакаме чак до изборите - настояваме инж. Теодор Петков да освободи поста на Кмет на регион " Витоша " неотложно ", споделят НПО-тата, които готвят митинг с обсада на пътища и настояват, че Петков щял да опита да политизира митинга им .
" За нас не е значимо кметът от коя партия е - ние сме подготвени да спомагаме на всеки, който работи почтено, честно, който приема гражданските организации като сътрудници, а не като врагове, всеки който споделя, а не укрива информация от жителите. Нашият кмет Теодор Петков обаче е въплъщение на противоположното ", приключват организациите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР