Административен съд София - град постановява да бъдат безусловно прекратени

...
Административен съд София - град постановява да бъдат безусловно прекратени
Коментари Харесай

Съдът спря новата организация на движение при Патриарх Евтимий в София

" Административен съд София - град постановява да бъдат абсолютно прекъснати дейностите, осъществявани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по Транспорт Илиян Павлов по отношение на въвеждане на нова непрекъсната организация на придвижването в гр. София по бул. " Витоша " ", бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Проф. Фритьоф Нансен " посредством разчертаване на нова пътна маркировка, слагане на пътни знаци, преградителни уреди и така нататък ", написа в решението на съда.

Според съдийския състав дейностите на Столичната община не се основават на административен акт или закон и в хипотезата на член 250, алинея 1 от Административнопроцесуален кодекс и следва да бъдат прекратени неотложно.

Решението предстои на обжалване в тридневен период пред Върховен административен съд. Делото беше заведено от Европейския център за транспортни политики.

Междувременно от Столичната дирекция на вътрешните работи още веднъж обявиха, че не са осведомени с плана за промени в придвижването в центъра на София.

" Столичната пътна полиция не е съгласувала новия план за промени в придвижването в центъра на града ", каза  шефът на отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи комисар Николай Крушарски. Той уточни, че представител на институцията е взел участие на съвещание в Столична община единствено през април, само че не и през май, когато е имало следващо разискване на плана.

Ако Общината внесе в " Пътна полиция " искане за мнение, то едвам тогава институцията ще се произнесе по линия на сигурността на придвижването, сподели още Николай Крушарски.

Той посочи, че мненията на Пътна полиция са постоянно писмени. Те касаят както краткотрайна, по този начин и непрекъсната смяна на придвижването.

По думите му сега може да се минава през секторите с променено придвижване, а в случай че настъпи инцидент- отговорност носи този, който е отговорен за настъпването му.

Според протестиращите след измененията придвижването в центъра се затруднява. Недоволните се заканват от идната седмица митингът да се реалокира пред постройката на общината. А от Столичната община дадоха отговор, че откриват своя неточност - в връзката. Създадена е и работна група, която ще следи резултата от измененията в границите на три месеца.

Промяната и новата организация на придвижване в центъра на София провокира нестихващи цивилен митинги. И довечера недоволни жители блокираха кръстовището при бул. " Патриарх Евтимий " и улица " Фритьоф Нансен ". Според протестиращите след измененията придвижването в центъра се затруднява. Недоволните се заканват от идната седмица митингът да се реалокира пред постройката на общината. А от Столичната община дадоха отговор, че откриват своя неточност - в връзката. Създадена е и работна група, която ще следи резултата от измененията в границите на три месеца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР