Общо седем държави спряха финансирането на Агенцията за подпомагане на

...
Общо седем държави спряха финансирането на Агенцията за подпомагане на
Коментари Харесай

Общо седем държави спряха финансирането на агенцията на ООН за палестинските бежанци

Общо седем страни стопираха финансирането на Агенцията за подкрепяне на палестинските бежанци, след като тя заяви през вчерашния ден, че проверява няколко свои чиновници по съмнения, че са забъркани в нападението на ислямисткото придвижване " Хамас " от линията Газа против Израел преди повече от три месеца, съобщи Ройтерс.

 

Още същия ден Съединените щати първи оповестиха, че преустановяват отпущането на средства за организацията. Днес Великобритания на собствен ред спря парите за тази конструкция от системата на Организация на обединените нации.

 

Още пет западни страни - Канада, Австралия, Италия, Нидерландия, Финландия - започнаха аналогични ограничения. Германия изрази безпокойствие във връзка изказванията, само че към този момент ще се въздържи от прекъсване на финансирането. Швейцария на собствен ред сподели, че ще изчака да пристигна повече информация, преди да реши по какъв начин да постъпи.

 

Израелският министър на външните работи Израел Кац в това време прикани и други страни да последват техния образец. Агенцията за подкрепяне на палестинските бежанци би трябвало да бъде " сменена от организации, отдадени на същинския мир и развиване ", прикани също Кац.

 

Ройтерс показва, че към този момент не може да се свърже с за коментар с организацията, основана през 1948 година след войната, предшествала основаването на страната Израел, само че трансформирала милиони палестинци (тогава 700 хиляди души и техни потомци) в бежанци.

 

Палестинското министерство на външните работи разкритикува, съгласно него, израелската акция против Агенцията за подкрепяне на палестинските бежанци.

 

" Хамас " от своя страна осъди прекратяването на договорите на чиновници на организацията " въз основа на информация, получена от ционисткия зложелател ".

 

От началото на войната в линията Газа, избухнала след нападението на ислямисткото придвижване против Израел на 7 октомври, Агенцията за подкрепяне на палестинските бежанци не стопира да предизвестява, че съвсем не може да извършва своите отговорности в крайбрежната палестинска територия, където настъпи филантропична злополука.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР