Общо с 33-ма души се е увеличил списъкът на милиардерите

...
Общо с 33-ма души се е увеличил списъкът на милиардерите
Коментари Харесай

Китайската столица Пекин вече е градът, приютил най-много милиардери

Общо с 33-ма души се е нараснал описът на милиардерите в китайската столица Пекин предходната година и доближава 100 души - с един повече от този в Ню Йорк, написа сп. " Форбс ", представено от Би Би Си.

С бързото преодоляване на ковид и възхода на софтуерните компании в Китай Пекин имаше опция да се изстреля на първото място. Все отново благосъстоянието на милиардерите в Ню Йорк остава по-голямо - 80 милиарда $.

Основателят на " Тик Ток " и основен изпълнителен шеф на компанията майка " Байт Данс " Чжан Имин е удвоил богаството си до 35.6 милиарда $ и към този момент е най-богатият гражданин на Пекин. Той към момента остава надалеч от Майкъл Блумбърг, най-заможния нюйоркчанин, чието положение доближава 59 милиарда $.

В международния лист с милиардерите най-вече нови имена са китайски - 210. Над половината от тях са натрупали средствата си в производството или технологиите.

Според " Форбс " в листата се е добавял по един нов милиардер на всеки 17 часа. Джеф Безос, създателят на " Амазон ", остава най-богатият човек в света - 177 милиарда $, нарастване с 49 милиарда за миналата година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР