Общо девет протеста ще посрещнат в столицата високите гости от

...
Общо девет протеста ще посрещнат в столицата високите гости от
Коментари Харесай

С 9 протеста откриваме председателството в София

Общо девет митинга ще посрещнат в столицата високите посетители от Брюксел за старт на председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Всички те ще се проведат, на следващия ден, 11 януари, в деня на формалното разкриване на европредседателството ни.
„ Утре в столицата ще се проведат 9 митинга. Всички са в центъра на града. Тези съпътстващи мероприятия ще затруднят напредването на коли и жители, повече в сравнение с делегациите ", разгласи зам.-директора на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов на конференция във връзка организацията в София за деня на откриването.
„ В последно време в столицата се организират доста митинги. Един от митингите ще се състои сутринта - той е поддръжка на Истанбулската спогодба и няма да затруднява придвижването. Останалите митинги са от 17:00 до 20:30 час. Част от тях са свързани с построяването на втория въжен превоз в Банско - за и срещу. Провели сме срещи с уредниците и сме ги призовали за схващане. Съгласували сме направления на придвижване, сборни и крайни пунктове, с цел да не пречат на делегациите ", изясни Златанов.
Ст. комисар Златанов посочи, че едната зона, в която ще има митинги е бул. „ Витоша ", бул. „ Цар Освободител ", площад „ Независимост ", пл. „ Св. Александър Невски ". „ Другата зона е от паметника на патриарх Евтимий, бул. „ Васил Левски ", ул. „ Гурко ", бул. „ Раковски " и пл. „ Св. Александър Невски ".
„ Има на няколко пъти секване. Подготвени сме, нямаме терзания. Утре сме във фокуса на всички европейски и международни медии. Демократична страна сме всеки има правото да изрази мнението си ", сподели още той. Зам.-шефът на столичната полиция разяснява и засилените ограничения за сигурност, които се плануват в София по време на 6-месечното председателство.
„ Това, което се случва като ограничения за сигурност от нашата страна ще е под мотото на гъвкавостта. Изискването към службите за сигурност в днешно време - по едно и също време с ограниченията за сигурност, които би трябвало да са съответни и на положително равнище, би трябвало да са обезпечени и потребностите и правата на гостите и жителите. Във взаимоотношение сме с доста институции. Изготвени и проиграни са доста разновидности, както за предвижване на делегациите, по този начин и по линия на сигурността по линия на съпътстващи мероприятия - спортни, културни, протестни. Концентрацията ни сега е за 11 и 12 януари, само че като цяло изцяло сме подготвени за тези 6 месеца. Самото председателство е опция за страната, само че и предизвикателство за службите за сигурност.
Предвидените ограничения са гъвкави, тъй че минимално да затруднят трафика и предвижването на жителите ", разясни ст. комисар Златанов. Във връзка със сигурността Антон Златанов съобщи, че това, което жителите ще виждат, са забележимите ограничения - да вземем за пример засилено полицейско наличие.
„ Успоредно се организират и скрити ограничения, с цел да подсигуряват сигурността и спокойствието в града. От на следващия ден сутринта ще се затвори по този начин наречената градска градина на НДК и улиците към Двореца, където ще се паркира ще се извършат инспекции. За региона на НДК ограниченията работят от 1 декември до в този момент, като ще продължат да работят до края на юни месец. Мерките гъвкаво ще се покачат според от равнището на събитията в София ", сподели още той.
„ Събитията за тези 6 месеца са над 460, към 30 са на високо равнище. Ние ще даваме инструкции и информация какво и по какъв начин се чака да се случва. Призоваваме на следващия ден във вечерните часове жителите да заобикалят придвижването в центъра ", изясни ст. комисар Антон Златанов.
„ Призовавам всеки, в случай че забележи съмнителни лица, багажи и така нататък да осведоми Министерство на вътрешните работи, с цел да се подхващат навременни ограничения. Трябва да гледаме националния интерес и съответно и бързо да позволяваме проблемите, които биха могли да зародят ", добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР