Общо брой на заразените с коронавирус у нас вече е

...
Общо брой на заразените с коронавирус у нас вече е
Коментари Харесай

449 са потвърдените случаи на коронавирус у нас

Общо брой на инфектираните с ковид у нас към този момент е 449. За последното денонощие има открити 37 нови случая на COVID-19, от който 27 са болница.  Изследвани са 566 проби. Това разгласи на постоянния утринен брифинг началникът на националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Има и още една нова жертва – 40-годишен мъж, лекуван в „ Пирогов “. Така жертвите на вируса у нас към този момент са 10. Средната им възраст е 61,7 година

Общият брой на приетите в болница е 167, като 17 са в интензивно поделение. Общо излекуваните са към този момент 25, като 5 са за последното денонощие – 3 в Бургас, 1 в Шумен и 1 в Перник. Най-младият излекуван пациент е на 27 година, а най-възрастният е на 80 година

Новата област с регистриран случаи на болестта е Видин.

В София до 16:00 ч. има 8 случая, и още 12 след 16:00 ч.  В Благоевград има 3 случая, всичките от Банско, Смолян – 4 случая, Варна – 3, Добри -2, Пловдив -2, Пазарджик – 1, Монтана – 1, Велико Търново – 1, Видин – 1.

Ген.-майор Мутафчийски разясни още, че има и резултати от доста от депутатските проби. Във ВМА са направени 92 проби, от които има две съмнителни, като през днешния ден ще станат ясни крайнте резултати. В „ Софиямед “ също има 92 проби, които са негативни. Днес се вършат проби и на личния състав, които работи в Народното събрание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР