Общо 7016 са явилите се днес на държавния зрелостен изпит

...
Общо 7016 са явилите се днес на държавния зрелостен изпит
Коментари Харесай

Над 7000 зрелостници са се явили на матурата по български език и литуратура

Общо 7016 са явилите се през днешния ден на държавния зрелостен изпит по български език и литература (БЕЛ) от сесията август-септември, оповестиха в отговор на въпрос на Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. 

 

Ключът с правилните отговори на държавния зрелостен изпит по български език и литература е оповестен на уеб страницата на МОН.  От него оказва се, че зрелостниците са имали опция да избират да пишат по 41-ва задача аргументативен текст в размер до четири страници по една от две тематики. Темата за есето е " Милосърдието - мяра за човешката мощ ", а тематиката за интерпретативното съчинение е " Геройство и памет " върху " Новото гробище над Сливница " на Иван Вазов.

 

Изпитният вид беше генериран тази заран в Министерството на образованието и науката в наличието на заместник-министър Емилия Лазарова.

 

Над 13 000 зрелостници са подали заявки за държавните зрелостни изпити през сесията август-септември. На тях се явяват тези, които не са били позволени на минали сесии, по някаква причина са ги пропуснали или са получили слаба оценка при предходно явяване.

 

Максималният брой точки е 100. Изпитът се счита за изискан при най-малко 30 точки, които са за оценка " Среден (3) ".

 

Вторият наложителен зрелостен изпит по профилиращ предмет и държавният изпит по професионална подготовка са на 25 август. 

 

Резултатите ще бъдат оповестени до 8 септември.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР