Общо 38 886 безработни младежи до 29-годишна възраст са включени

...
Общо 38 886 безработни младежи до 29-годишна възраст са включени
Коментари Харесай

Над половината младежи, включени в програма за заетост, остават на постоянна работа

Общо 38 886 безработни младежи до 29-годишна възраст са включени досега в дейностите по план „ Нова опция за младежка претовареност “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014 – 2020. От тях повече от половината – 20 951 младежи, са останали на работа при същия шеф след привършване на субсидираната претовареност, оповестяват от Министерството на труда и обществената поитика.

Проектът се извършва от Агенцията по заетостта и е с бюджет от 161,3 млн. лева По него безработни младежи до 29-годишна възраст имаха опция да стажуват за интервал от 6 до 9 месеца, да се включат в образование на работното място с наставник за интервал до 6 месеца или да стартират работа по плана за интервал до 9 месеца.

Най-голям интерес от прилагане на мярката има в секторите „ Търговия “, „ Хотелиерство и ресторантьорство “, „ Строителство “, „ Техническо обслужване и ремонт на коли “ и „ Счетоводство и одит “. Най-голям брой младежи са включени в стажуване и претовареност по плана в общините Никола Козлево, Ружинци, Плевен, Белица, Вълчедръм, Попово и Червен бряг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР