Общо 35 лица в Ловешка област, пристигнали от държавите с

...
Общо 35 лица в Ловешка област, пристигнали от държавите с
Коментари Харесай

35 души в Ловешка област са под домашна карантина

Общо 35 лица в Ловешка област, пристигнали от страните с високо разпространяване на новия ковид - континентален Китай и Италия, са под домашна карантина, оповестяват от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Ловеч.

Последната информация, постъпила от звената за граничен здравен надзор, е за нови пет лица, идващи от Италия. Установена е връзка с тях, конкретизирани са адресите, на които ще обитават идващите 14 дни. Информацията е предадена на персоналните лекари за наблюдаване по време на карантината, известия са изпратени до Центъра за незабавна здравна помощ в Ловеч, незабавното поделение на болничното заведение, до полицията и общините. Със подпомагане на органите на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч е открито, че едно от лицата не се открива на посочения телефон и още веднъж е отвън страната.

Още осем души в Ловешка област са под домашна карантина

От РЗИ допълват, че двама от подлежащите 35 лица на домашна карантина нямат избор на общопрактикуващ доктор и се обгръщат с наблюдаване от РЗИ. Няма информация за лица с нараснала температура или недоволства. В дните 2 и 3 март общо седем лица са напуснали страната. Те са работещи в транспортни компании и при завръщане още веднъж ще се обзет като лица, сложени под карантина, показват от РЗИ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР