Общо 10 зам.-министри са назначени по предложение на вицепремиера и

...
Общо 10 зам.-министри са назначени по предложение на вицепремиера и
Коментари Харесай

Ананиев: Не е работа на Борисов да кадрува, 10 зам.-министри са назначени по предложение на Габриел

Общо 10 зам.-министри са назначени по предложение на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Всички те са специалисти и са били утвърдени от " Продължаваме промяната - Демократична България ". Това разгласи пред Българска национална телевизия депутатът от обединението Настимир Ананиев. Така той отговори на непрекъснатите недоволства на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че партията му няма нито едно предопределение във висшия ешалон на властта.

 Новоназначен зам.-министър беше на поста два дни Новоназначен зам.-министър беше на поста два дни

" Назначените по предложение на ГЕРБ зам.-министри са специалисти, минали са нашите критерии да имат публично доверие, да няма корупционен риск с тях и да не се безчинствали против жители и бизнес. В " Продължаваме промяната - Демократична България " нямаме терзания да назначаваме специалисти ", сподели Ананиев без да прецизира в кои министерства са назначенията.

Той разкритикува Борисов, който през вчерашния ден призна, че се е обаждал на министъра на спорта Димитър Илиев, с цел да упорства кадър на ГЕРБ да бъде назначен за негов заместител. Бившият рали водач обаче му дал отговор, че може най-вече да одобри консултант от партията.

 Борисов настоя за съдружно съглашение с Борисов настоя за съдружно съглашение с " Продължаваме промяната - Демократична България "

" В качеството на какъв Борисов се обажда на министър, с цел да кадрува? Това не е негова работа ", добави Ананиев.

Той добави, че сега тече проверка на работата на служебния кабинет. По думите му изскачали доста притеснителни неща и се чака идната седмица да бъдат дадени детайлности.

Депутатът разяснява и предлагането на Борисов за сключване на съдружно съглашение с " Продължаваме промяната - Демократична България ". Той напомни, че такова е имало и с Реформаторския блок, част от който беше и самият той, което е било развалено от водача на ГЕРБ.

Ананиев обърна внимание на Неговото освобождение беше оспорено от обединението и съдът го върна още веднъж на поста. Според депутата Цветков " напипа нещо доста огромно в одите " и това е довело до бързото му освобождение.

 Съдът: Депутатите са отстранили началник на Сметната палата в нарушаване на конституцията Съдът: Депутатите са отстранили началник на Сметната палата в нарушаване на конституцията
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР