Общинският съветник в Перник Божидар Живков не е декларирал къща,

...
Общинският съветник в Перник Божидар Живков не е декларирал къща,
Коментари Харесай

Пернишки съветник пропуснал да декларира къща на Лазурния бряг и 400 000 евро

Общинският консултант в Перник Божидар Живков не е заявил къща, фамилна благосъстоятелност, която дружно със брачната половинка му имат във френския курорт на Лазурния бряг - Манделю Ла Напул. За парцела през април писаха в уеб страницата bird.bg - българския сътрудник в интернационалното следствие за досиетата " Пандора ", а КПКОНПИ стартира инспекция.

По информация на, комисията на Сотир Цацаров е открила, че парцелът е на стойност 3.6 млн. евро и фактически не е заявен от общинския консултант. Декларирано е обаче комерсиално сдружение във Франция, посредством което парцелът е закупен.

От КПКОНПИ са разкрили още, че Живков е пропуснал да заявява и две банкови сметки, които брачната половинка му Василка Живкова има във Франция. В едната имало към 370 хиляди евро, а в другата малко на 30 хиляди евро . Имотът на Живков на френската Ривиера е ситуиран на три имота с обша повърхност близо 4 декара, има басейн, а жилищните здания са две.

От КПКОПНИ обявиха, че инспекцията по отношение на Божидар Живков и неговата брачна половинка продължава. Установява се произходът на средствата, с които е закупен скъпият парцел, както и произходът на парите вложени във френски банкови сметки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР