Общинският съвет-Благоевград прие план-програма за преминаване на едносменен режим на

...
Общинският съвет-Благоевград прие план-програма за преминаване на едносменен режим на
Коментари Харесай

Кметът Камбитов: Няма да местим нито математическата гимназия, нито езиковата, строим нови 33 класни стаи

Общинският съвет-Благоевград одобри план-програма за прекосяване на едносменен режим на образование в учебните заведения на територията на община Благоевград. Ще бъдат изпълнени всички критерии, заложени в Закона, увери кметът доктор Атанас Камбитов. В няколко образователни заведения ще се наложи осъществяването на строителни действия за разширение въз основата. В случай, че се наложи в някои учебни заведения ще бъдат с понижен банкет с по една паралелка. Всички нужни дейности са съгласувани на срещи сред управлението на общината и учебните шефове, акцентира кметът Камбитов, оповестиха от пресцентъра на общината.

Той разясни, че е реализирано единодушие и по тази причина няма да има проблем с осъществяването на законовите условия за прекосяване на едносменен режим на образование.

„ Искам да уточня нещо доста значимо, с цел да няма повече спекулации. Няма да местим в крайните квартали нито Математическа гимназия, нито Езикова гимназия. Гимназиите ще останат в постройката, която употребяват и сега. Ще изградим обаче нови 33 класни стаи, с цел да осигурим едносменен режим на образование в двете образователни заведения.

Постройката ще бъде вдигната в съществуващия терен. Уверихме се, че има такава опция, откакто направихме оглед на място ”, сподели още кметът Камбитов. Той добави, че строителните действия освен в тези две гизназии, само че и в другите учебни заведения, където това се постанова, няма да са огромна тежест за общинския бюджет, тъй като огромна част от разноските ще се покрият от Министерството на образованието и науката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР