Общински служител на ръководна длъжност в община Несебър е задържан

...
Общински служител на ръководна длъжност в община Несебър е задържан
Коментари Харесай

Общинар на ръководна позиция в Несебър е задържан за търговия с гласове

Общински чиновник на управителна служба в община Несебър е арестуван при профилирана полицейска интервенция в Бургас.

В дома му са открити и конфискувани 185 хиляди евро и 25 хиляди лв., планувани за търговия с избор за идните локални избори.

Това оповестиха на конференция прокурор Мария Маркова и шефът на Министерство на вътрешните работи в Бургас Емил Павлов.

Общинарят е арестуван след подаден сигнал за нарушение на политическите права на жителите.

" Подаденият сигнал е за това, че лице е получило крупна сума пари, предопределена за пазаруване на гласове на територията на община Несебър ", сподели Павлов.

По думите му такава интервенция е невиждана, " защото успяхме да стигнем до най-високото равнище, а точно до хората, които обезпечават средствата и ги разпределят на по този начин наречените уредници, на дилъри на пазаруване на гласове ".

Парите са предопределени за склоняване на хора да гласоподават за избрана политическа партия. Издирват се и други участници в схемата.

Предстои определяне на имуществото на арестувания, произхода на откритите в дома му пари, по какъв начин са достигнали до него.

Това не е първият случай на търговия с избор в Несебър. Преди четири години при огромна полицейска акция Николай Димитров за пазаруване на гласове преди локалните избори.

За пазаруване на гласове бяха арестувани още претендентите за общински съветници в Несебър от Българска социалистическа партия Петър Тодоров и Георги Георгиев, както и кандидат-кметът в Свети Влас от " Движение 21 " Атанас Япаджиев и издигнатият за общински консултант от същата партия Константин Лефтеров.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР