Общински съвет - Плевен, се събира за редовното си заседание

...
Общински съвет - Плевен, се събира за редовното си заседание
Коментари Харесай

Общински съвет - Плевен заседава в четвъртък по предварителен дневен ред от 29 предложения

Общински съвет - Плевен, се събира за постоянното си съвещание в четвъртък - 27 април, от 09.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова ”. Предварителният дневен ред включва 29 оферти. Традиционно сесията на Общинския съвет ще се излъчва в действително време на интернет страницата на институцията: https://obs.pleven.bg/.

Първа точка в дневния ред е полагане на клетва от нов общински консултант - Димитър Митев влиза на мястото на определения за депутат от 15-МИР - Плевен Свилен Трифонов. Със свое Решение №1901-НС от 08.04.2023 година Централната изборна комисия /ЦИК/ афишира Свилен Трифонов за определен за депутат в 49-ото Народно заседание. Съобразно това решение на ЦИК и наредбите на ЗМСМА /чл.30, ал.7, по отношение на чл.30, ал.4, т.4/, ОИК - Плевен, със свое Решение №413-МИ от 13.04.2023 година, приключва пълномощията на Свилен Трифонов като общински консултант от листата на МК " Демократична България - Обединение (ПП Съюз на демократичните сили, Политическа партия БЗНС) " и афишира за определен идващия по ред претендент от листата Димитър Митев. Решението на ОИК - Плевен не предстои на оборване и влиза в действие неотложно след оповестяването му.

Втора точка е предложение за промени в съставите на част от непрекъснатите комисии. В качеството си на консултант в Общинския съвет Свилен Трифонов заемаше поста и на един от петимата заместител - ръководители на локалния парламент, ръководител бе на Правната комисия и член на Постоянна комисия по " Общинска благосъстоятелност и капиталова политика ". Изборът му за депутат постанова промени и в персоналния състав на комисиите, в които членува.

Заседанието ще продължи с оферти за почитане със званието „ Почетен жител на Община Плевен “. Комисията по общинската Наредба №11 за почитане със званието поддържа с цялостно болшинство на свое съвещание преди седмица оферти за връчване на званието на четирима именити плевенчани: Ваня Делийска - основател и живописен началник на хор „ Звъника “; Максим Горанов - музикант и композитор; Проф. доктор Константин Койчев, д.м.н., който е измежду създателите на Медицински университет - Плевен; и Васил Копчев - преподавател и държавник, основател на Националния поход „ По стъпките на Апостола “. На съображение Наредба №11 ръководителят на локалния парламент Мартин Митев, който е и ръководител на Комисията, внася предложенията на сесията на Общинския съвет. За окончателното им приемане са нужни гласовете на две трети от общия брой на съветниците.

Априлското съвещание ще продължи с разискване на разбор на потребностите от обществени услуги на общинско и регионално равнище, които се финансират напълно или отчасти от държавния бюджет и предложение за обмисляне на обществените услуги на общинско и регионално равнище, които се финансират напълно или отчасти от държавния бюджет на територията на община Плевен. Ще бъде показана и Годишна стратегия за развиване на читалищната активност в общината за настоящата година.

Предложение за осъществяване през 2022 година на Програма за ръководство на отпадъците 2021 – 2028 година и действия за запазване на околната среда на локално равнище, както и промени в Разчета за общинските финансови разноски за 2023 година, са шеста и седма точка в дневния ред.

Ще бъде прегледано и предложение за изменение в решение за разпределяне на заем от Фонда за органите на локалното самоуправление в България – ФЛАГ. Решенето касае плана за използване на ограниченията за енергийна успеваемост в зала „ Катя Попова “.

Дневният ред на идната сесия включва още: Актуализиране на листата с парцели от Общинския аграрен фонд, с метод на трайно прилагане – пасища, мери и ливади, и приемане на годишни пазарни цени за отдаване чартърен на такива парцели за стопанската 2023 – 2024 г.; Утвърждаване на лист на общинските жилища от фонд „ Жилища за продажба ”, които да бъдат продадени на наематели, настанени в жилищата по административен ред и отговарящи на изискванията на Закона за общинската благосъстоятелност и Наредба №18, както и установяване на продажни цени на жилищата; Предложение за преустановяване на съсобственост сред Община Плевен върху незастроен урегулиран аграрен имот; Проекти за промени на настоящи подробни устройствени проекти - проекти за регулация и застрояване; и други

Всички оферти, включени в предварителния дневен ред за съвещанието на Общински съвет - Плевен, за м. април са оповестени на интернет страницата на институцията, раздел „ Заседания “/„ Заседания на Общински съвет - https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedanie-na-obshtinski-savet-pleven-na-27042023-g
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР