Общински и държавни дружества от водоснабдителния сектор са сред най-големите

...
Общински и държавни дружества от водоснабдителния сектор са сред най-големите
Коментари Харесай

Енерго-Про пропищя: Държавни ВиК оператори ни дължат милиони

Общински и държавни сдружения от водоснабдителния бранш са измежду най-големите длъжници на Енерго-Про. Незаплатени суми за милиони левове за употребена електрическа енергия съществено затрудняват оперативната работа на електроснабдителното и електроразпределителното сдружения от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна.

В търсене на решение по казуса, членове на Управителния съвет на компанията предизвикаха поредност от срещи с представители на КЕВР, Министерство на енергетиката, Министерство на районното развиване и благоустройството и други институции. Представителите на ЕНЕРГО-ПРО предоставиха подробна информация и потърсиха подпомагане и поддръжка за попречване на рисковете, свързани с доставката на електрическа енергия, които са разследване от насъбраните и незаплатени отговорности на нередовните длъжници.

Независимо от положените старания досега, договарянията сред компанията и ВиК операторите за намиране на решение не дават действителен резултат. Натрупаните задължения съществено затрудняват оперативната работа на ЕНЕРГО-ПРО и ощетяват изрядните клиенти на компанията, които си заплащат тока постоянно. Неразплатените суми за доставена електрическа енергия лишават от опция електроразпределителното сдружение да прави нужните вложения за възстановяване качеството на доставката на сила и обслужване на клиентите. Заради забавените и нередовни заплащания от страна на огромните длъжници, ЕНЕРГО-ПРО търпи финансови загуби, които не са отразени в цените за систематизиране и доставка на електрическа енергия.

ЕНЕРГО-ПРО разчита на подпомагане, схващане и открит разговор с всички заинтригувани страни за взаимно и заслужено разрешаване на сериозната обстановка и възобновяване на естествените разплащания за доставена и употребена електрическа енергия от ВиК операторите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР