Общински фонд Ин витро в Сливен е подпомогнал финансово 13

...
Общински фонд Ин витро в Сливен е подпомогнал финансово 13
Коментари Харесай

Фонд „Ин витро в Сливен е подпомогнал 13 двойки през 2022 година, родени са шест бебета

Общински фонд „ Ин витро " в Сливен е подкрепил финансово 13 двойки през 2022 година, оповестиха от общинския пресцентър. Това оказва се от отчета и финансовия доклад за активността на Комисията към фонда за миналата година, който следва да бъде гласуван на идната сесия на локалния парламент на 6 април. От подкрепените двойки са родени шест деца.

За годината от бюджета на фонда са изразходени над 50 хиляди лева, като общият му размер е бил 110 хиляди лв..

" Общинският фонд „ Ин витро " в Сливен е измежду тези, които отпускат най-вече средства спрямо други общини в страната, сподели за Българска телеграфна агенция общинският консултант и ръководител на Комисията към фонда Момчил Пантелеев. Процедурите са скъпи, нужни са задоволително средства, с цел да могат да бъдат те осъществени. Подпомагат се фамилии, които са изпаднали в обезсърчение. Дейността набира от ден на ден известност и в последно време не се следи терзание за кандидатстване от страна на фамилиите с репродуктивни проблеми. "

Общински фонд за асистирана репродукция и лекуване на репродуктивни болести на фамилии, двойки, живеещи на фамилни начала и дами без сътрудник на територията на общината обезпечава финансова помощ един път годишно в размер до 5 хиляди лева Процедурите могат да бъдат осъществени, както в здравни заведения на територията на цялата страна, по този начин и в чужбина.

От основаването на фонда през 2013 година до края на 2022 година, са подадени и утвърдени 178 заявки за финансово подкрепяне. Кандидатите имат право на едно финансиране от Общинския фонд в границите на една година. Някои от двойките са подкрепени повече от веднъж, защото в разпоредбите на програмата няма закрепен брой опити и не се лимитира правото на искащите да аплайват.  През месец август 2022 година, Общината увеличи сумата, отпускана от фонда от 3 на 5 хиляди лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР