Общинската избирателна комисия във Варна заличи още един общински съветник,

...
Общинската избирателна комисия във Варна заличи още един общински съветник,
Коментари Харесай

Процедура! Заличиха още един новоизбран общински съветник. Вижте кой е и защо

Общинската изборна комисия във Варна заличи още един общински консултант, научи извънредно Varna24.bg .

Това стана с решение № 288, в което написа: С решение № 260/30.10.2023г. на ОИК Варна, Благомир Рубинов Коцев е определен за общински консултант. С решение № 280/06.11.2023г. на ОИК Варна е разгласен за кмет на Община Варна на II тур на локални избори, планувани на 29.10.2023г.

С оглед горното и на съображение чл.87, ал.1, т.1 от ИК, ОИК Варна, реши: ЗАЛИЧАВА Благомир Рубинов Коцев от листата на оповестените за определени общински съветници в Община Варна.

ОБЯВЯВА за определен за общински консултант идващия в листата от коалиция " Продължаваме промяната – Демократична България “, а точно: Евгений Станимиров Йосифов.

Решението предстои на обжалване пред съответния административен съд на съображение член 459, алинея 1 от ИК. 

Благомир Коцев е втория от определените на първи тур на локалните избори във Варна общински съветници, които няма да се закълнат като такива на първото съвещание на новия локален парламент, което ще се организира в понеделник. Припомняме, че на 3-ти ноември Varna24.bg първи заяви за първия общински консултант, който отпада от новия Общински съвет. Това е Коста Стоянов, който бе претендент за кмет на " Възраждане ", само че не завоюва. Той се отхвърли, тъй като е депутат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР