Общинската болница в Козлодуй ще получи допълнителни средства по Методиката

...
Общинската болница в Козлодуй ще получи допълнителни средства по Методиката
Коментари Харесай

Здравният министър обеща допълнителни средства за болницата в Козлодуй

Общинската болница в Козлодуй ще получи спомагателни средства по Методиката за субсидиране на лечебните заведения по параметрите - ТЕЛК, неотложност и труднодостъпност. Приходът на болничното заведение ще бъде и с 16% по-висок по НЗОК. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев по време на среща с представители на лечебното заведение в града.
"Това свидетелства, че се планува възстановяване на финансовото положение и увеличение възнагражденията на работещите в лечебното заведение, а не закриването му ", съобщи министър Ананиев.
Медиците от болничното заведение в Козлодуй излязоха на митинг поради ниските си заплати, които са малко над минималната за страната.
Медиците в Козлодуй стачкуват против ниски заплати от 580 лева
Здравното министерство, което не е принципал на болничното заведение, ще окаже подпомагане, с цел да бъдат открити решения за действието ѝ.
Управителят доктор Олга Николова уточни, че упованията ѝ са в случай че ограниченията проработят, възнагражденията на медиците да бъдат увеличени до края на актуалната година.
Ананиев разяснява, че на общинските лечебни заведения е бил препоръчан направеният от здравното ведомство механизъм за финансово ръководство и надзор в лечебните заведения.
В регионалните лечебни заведения, където механизмът е прибавен, се следи понижаване на просрочените отговорности със приблизително 30%, което значи, че се работи по-ефективно и по-голям % от приходите остава за повишение на заплатите, означи министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР