Общината все още търси инвеститор, но ако такъв не се

...
Общината все още търси инвеститор, но ако такъв не се
Коментари Харесай

Поморие ще реши кардинално проблема с паркирането, изгражда етажен паркинг в центъра на града

Общината към момента търси вложител, само че в случай че подобен не се появи до няколко месеца, ще стартира строителство на съоръжението 

Поморие ще направи всичко допустимо, с цел да може при започване на идващия сезон да има многоетажен паркинг – против постройката на Общината с най-малко 360 места, подсигурява кметът Иван Алексиев.

След края на днешното общинска сесия, на която се взе решение за смяна на метода на работата на синята зона в кв. „ Малкото солено езеро “, градоначалникът посочи пред Флагман.бг, че са изцяло подготвени да посрещнат туристите.

Общината е осигурила две безвъзмездни зони за паркиране в остаряла градска част и две – в кв. “Свети Георги “. Има и 8 платени паркинга.

В момента се прецизират и частните паркинги, които също ще бъдат обозначени, а при започване на идната седмица ще се сложи карта на входните артерии на града, с цел да могат туристите да се ориентират къде да паркират.

Още преди няколко месеца Община Поморие предложи плана си за построяването на многоетажния надземен паркинг на благонадежден вложител, само че на този стадий липсват искащи.
 Така ще наподобява новият етажен паркинг
Ако няма интерес, Община Поморие ще построи това оборудване . Ще създадем всичко допустимо за идващия сезон – 2024 най-малко част от многоетажния паркинг на бъде въведен в употреба. Предвижда се да е 5-етажен (по 120 автомобила на етаж, б.а.), няма по какъв начин да осъществяваме за една година, само че считаме да го разделим на два стадия. Първият ще е на 3 етажа, а вторият - два. Не става въпрос за модулен паркинг, а общоприетоо строителство и защото тази улица е атрактивна и води към плажа на лицето й ще има търговски обекти, с цел да се развива бизнесът. Впоследствие, откакто изградим втората фаза, в случай че този паркинг е непълен, имаме още един терен, който сме подготвени да създаде еднакъв обект “, сподели Иван Алексиев.

Цената ще е рационална, подсигурява кметът. И все още Поморие е измежду курортите с най-ниски цени за паркинг – за 24 часа таксата може да е най-много 12 лв., а за час – 1 лв.. В конкурентни градове, да вземем за пример, се заплаща по 25 лв. на денонощие и до 4 лв. за паркинг. 
 Това е мястото, където ще бъде построен многоетажният паркинг
В Поморие към този момент посрещат туристите си, а макар неналичието на държавен и надлежно общински бюджет, Общината е съумяла да осъществя своята финансова стратегия през последните месеци, посочи Иван Алексиев.

„ Още през февруари внесохме нашите проекти за строителна стратегия въз основата на 1/12 от бюджета за миналата година. Ако имахме бюджет щеше да бъде много по-лесно и да създадем и други обекти, само че и по този начин се оправяме. Приключихме с всичко, което бяхме заложили, като се изключи едно малко закъснение – ул. “Европа “, която граничи със самия плаж. Там изместваме самата улица, с цел да създадем нов паркинг със 100 места. Проблемът е, че се появиха доста подземни връзки и това извеждане ни забави. Утре или вдругиден асфалтираме и до 5 юли пускаме този сектор.  Продължаваме работата и по ремонта на Стария пристан, където имаме закъснение, пристигнало от Държавен фонд „ Земеделие “. Работата е за 20-ина дни. Използвам Вас, с цел да се извиня на жителите на Поморие, че ще стартираме от 10 до 30-ти юли, като фирмата-изпълнител ще работи от 06 часа сутринта до 14 часа, с цел да не пречи. Старият пристан в този часови диапазон не се употребява, хората са на плаж “, добави Иван Алексиев, уточнявайки, че ремонтните действия включват замяна на настилката и износените дървени парапети.
 Адам Адамов, ръководител на Общински съвет Поморие  Общинските съветници от Българска социалистическа партия - Никодим Стоянов (вдясно), Ива Кусева и Николай Буковинов  Общинските съветници от ГЕРБ  Христо Широков и общинските съветници от ДПС
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР