Става въпрос за натовареното кръстовище на ул. Княз Борис I

...
Става въпрос за натовареното кръстовище на ул. Княз Борис I
Коментари Харесай

Още един проект на кмета Иван Алексиев получи одобрение, изграждат кръгово на ключово кръстовище в Поморие

Става въпрос за натовареното кръстовище на ул. " Княз Борис I " и ул. " Европа "

Вече е в ход проектът за реорганизация на съществуващото триклонно кръстовище на ул. „ Княз Борис I “ и ул. „ Европа “ в град Поморие. Реконструкцията планува основаване на кръгово кръстовище, свързващо Музея на солта и основния път в сектора до Евангелската черква. Проектът ще се извърши по Инвестиционна стратегия за общински планове, утвърдена със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година Споразумението с Министерството на районното развиване и благоустройството бе подписано през вчерашния ден от кмета Иван Алексиев, с което се дава старт на плановите действия.

Всички направления на завиване в съществуващото триклонно кръстовище са разрешени. Платната за придвижване в обсега му са с друг габарит. Целта на плановата разработка е да се построи връзка сред улиците „ Европа “, „ Солна “ и „ Княз Борис I “. Новоизграденият сектор на улицата ще е с дължина към 105 м. По ул. „ Европа “ ще се провежда и улично паркиране. Реконструкцията включва създаване на паркинги, тротоари, осветяване и отклоняване на повърхностните води.

„ Този сектор е много претрупан, тъй като е една от основните пътни артерии на Поморие. Той свързва музейните обекти, стадиона, плажната линия и крайбрежната алея „ Яворов “. Освен преминаващите с висока скорост коли, от там минават и пешеходци, доста от които са деца. Желанието ни е да подобрим пътната сигурност и сигурността на придвижване. Чрез създаване на кръгово кръстовище ще се отстраняват рисковите конфликтни точки вид „ секване “ и водачите на моторни транспортни средства ще понижават скоростта до 30-35 км/ч. Пресичането на платната за придвижване от пешеходци ще се реализира посредством пешеходни пътеки “, изясни кметът Алексиев.

Разработката следва да приведе улиците в нужното експлоатационно положение за осъществяване на автомобилното придвижване и пешеходния поток при оптимални условия на сигурност и комфорт. Проектното решение ще резервира посоките на придвижване и няма да излезе отвън обсега на уличната регулационна линия.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР