Ще остане движението само на градския транспорт, като всички спирки

...
Ще остане движението само на градския транспорт, като всички спирки
Коментари Харесай

Обновяват със светофар и модерна визия входа на Поморие откъм Слънчев бряг и Ахелой

Ще остане придвижването единствено на градския превоз, като всички спирки се резервират

Улица „ Мусала ” ще бъде разтоварена от тежкия трафик на рейсове, с което ще се възвърне естественото в двете посоки придвижване по нея. Всички междуградски рейсове, преминаващи през Поморие, ще влизат в града единствено от кръговото до хотел Сънсет, ще стопират на някогашната автогара и ще излизат още веднъж през същото кръстовище в определената посока – към Бургас или към Слънчев бряг и Варна. По улица „ Мусала ” ще остане придвижването единствено на градския превоз, като всички спирки се резервират. Предложението беше показано през днешния ден от кмета Иван Алексиев и разисквано с присъстващите жители и общински съветници, отзовали се на поканата за среща.

„ След многочислените ми срещи и по избор на огромна част от жителите на кв. „ Свети Георги ”, към този момент сме в края на процедурата за създаване светофар на кръстовището на улиците „ Княз Борис I “ и „ Мусала “. Изпълнителят е определен и преди началото на дейния летен сезон светофарът ще бъде инсталиран. ”, сподели кметът Алексиев.

Другата значима тематика, която бе разисквана през днешния ден, е планът за ремонт на ул. „ Манастирска “. Основните действия са изцяло преасфалтиране на сектора  – от кръговото кръстовище за кв. Каменар до кръговото до манастир „ Свети Георги ”, като най-съществената част от плана е възобновяване региона при входа на Поморие откъм Слънчев бряг и Ахелой.

„ Предстои цялостна смяна и напълно нова визия на региона. Това включва създаване на тротоари и зелени линии с височина към два метра от двете страни на пътното платно, като зеленината ще се поддържа посредством капково напояване. Зад тях ще има местни платна за обслужване на парцелите. Вече организирах срещи със притежателите и се веселя на тяхната поддръжка, макар неудобствата, които най-вероятно ще им създадем със строителните действия. Имаме подготвеност да стартираме подготовката на терена още през април. ”, добави кметът Алексиев.

Проектът се извършва по Програмата за развиване на селските региони и е със 100% обезпечено външно финансиране.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР