Общината вече има издадено строително разрешение за укрепване на свлачището

...
Общината вече има издадено строително разрешение за укрепване на свлачището
Коментари Харесай

Кметът на Несебър и регионалният министър проведоха работна среща

Общината към този момент има издадено строително позволение за подсилване на свлачището над ул. Младежка ” в Обзор и очаква финансиране от Министерство на регионалното развитие

Кметът на  Несебър Николай Димитров,  министърът  на районното развиване и благоустройството  Иван Шишков и зам.-министърът Николай Шушков организираха  работна среща, на която бяха разисквани настоящите строителни планове  и бъдещите проекти за развиване  и благоустрояване на селищата в община Несебър.

Обсъдени бяха настоящите въпроси, свързани с  брегоукрепването на крайбрежната зона Равда - Несебър, строителството на   панорамна пешеходна алея сред двете обитаеми места и опциите за финансиране на цялостните действия по обекта.  

Друг значим въпрос,  който кметът и министърът дискутираха,  бе  планът за „ Реконструкция на път от Оборотна помпена станция – Тънково-1 (връзка с плочогредов мост на р.Хаджийска) до път ІІІ-9061 ” (Оризаре – Сл. Бряг ) и опцията за актуване  на част от трасето от  държавна  в общинска благосъстоятелност.

Николай Димитров напомни, че Общината към този момент има издадено строително позволение за подсилване на  свлачището над ул. Младежка ” в Обзор и чака  финансиране от Министерство на регионалното развитие.

Кметът  Димитров срещна министъра с дейностите по действане на  плана за регулация на жилищна зона „ Южен плаж “ -гр. Обзор, посредством който  ще се  постигне разширение  на територията на града в южна посока. Градоначалникът акцентира, че посредством бъдещото развиване на строителните начинания в този регион се чака реализира на забележителен напредък в локалната стопанска система посредством растеж на директните вложения в строителството, оживление на пазара на труда,  значително нарастване в  стокооборота и размерът в търсенето на услуги, предлагани от локалните търговци.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР