Общината в Невестино организира фестивалът Струма пее. Очаква се на

...
Общината в Невестино организира фестивалът Струма пее. Очаква се на
Коментари Харесай

Фестивалът "Струма пее" събира над 500 участници

Общината в Невестино провежда фестивалът " Струма пее ".

Очаква се на сцената в Парка до историческия Кадин мост да изявят гения и умеенето си над 500 артисти, свирачи и разказвачи.

На " Струма пее " се изявяват гении самодейци от целия Югозапад, а става известен и за колективи от цялата страна. Заместник-кметът на Общината в Невестино и уредник на форума Йордан Глогов показа за БНР:

" Има за двата дни - събота и неделя, до 8 часа награди, плакети. Първоначалната концепция беше да бъде по поречието на Струма, общините, които са около река Струма да идват тука и да се показват на нашата сцена, само че по-късно се разшири обсега. Имахме няколко години сформира от Македония, в този момент имаме от България. Македония ги няма тая година. Други аргументи. Като ходихме в Дойран бяха нелюбезни да ни изискат изявлението, с цел да могат да го преведат на македонски ".

Заради Covid епидемията миналогодишното издание не се състоя. Това окуражи участниците да покажат пораснали упоритости и певческо равнище и да се борят за влиятелните награди, връчвани им от кмета на Невестино инж. Димитър Стаменков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР