Община Враца и Екопак България организират съвместна инициатива за засаждане

...
Община Враца и Екопак България организират съвместна инициатива за засаждане
Коментари Харесай

Община Враца и Екопак България стартират кампания за „Зелено бъдеще” на Враца

Община Враца и Екопак България провеждат взаимна самодейност за засаждане на широколистни и/или иглолистни дървета в обезлесено място в град Враца. Квартал „ Металург “ е един от старите квартали, ситуиран наоколо до жп линията София-Враца-Видин и интернационален път Е79. Намира се на бул. „ Мито Орозов “ и улиците „ Околчица “ и „ Братя Миладинови “. В квартала, който се състои от жилищни блокове, кооперации и десетки къщи, няма нито едно зелено място, построено за разходка на живущите.
В тази връзка екипът на Екопак България, взаимно с кмета на Община Враца – господин Калин Каменов и неговия екип, провежда на 30 март, от 10.00 ч., засаждане на 300 дръвчета в региона сред ул. „ Братя Миладинови “, интернационален път Е79 и жп линията.
Инициативата се организира във връзка Световния ден на гората, който се празнува всяка година на 21 март. Целта на проявата е да се обърне внимание върху опазването на природата и грижата за чистотата на град Враца.
Каним Ви, дружно да сложим началото на засаждането на нова зелена гора и отделяне на зелено място за разходка и отдих.
В самодейността ще се включат чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Враца и екипи от възпитаници и учители от учебните заведения в град Враца.
Всяко учебно заведение, включило се в самодейността, ще получи шубраци за засаждане в двора на образователното заведение и по този метод децата ще имат опция сами да отгледат своя зелена градина. Всеки взел участие в акцията ще получи грамота за принос към озеленяването на региона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР