Община Вършец бе домакин на работно посещение за обмяна на

...
Община Вършец бе домакин на работно посещение за обмяна на
Коментари Харесай

Вършец обменя опит с Киргизстан

Община Вършец бе хазаин на работно посещаване за обмяна на опит в България на представители на централната власт, общини и неправителствени организации от Киргизстан. Съставът на делегацията включваше 11 индивида, сред които 5 кметове на общини.
Основната цел на работната среща бе запознаване с опита на България в областите: създаване и ръководство на комуналната инфраструктура, ръководство на битовите боклуци, В и К бранш, зелени системи и обществени места за отдих на жителите.
Делегацията от Киргизстан посети няколко общини от разнообразни региони на страната ни, а поканата е на Фондацията за промяна в локалното самоуправление и е в границите на план „ Повишаване качеството на услугите в обществения бранш “, финансиран от Швейцарската организация за развиване на съдействието.
Към Вършец е проявен специфичен прелиминарен интерес от страна на участниците, по тази причина общината е определена от тях като дестинация.
Представителната делегация се срещна с кмета на община Вършец инж. Иван Лазаров, срещна се с инфраструктурните и обществените планове, осъществени от община Вършец, прегледа естествените и туристически забележителности на града и участва на общественото разискване на доклада на бюджета на общината за 2016 година
Гостите бяха извънредно впечатлени от хубостта и естествените дадености на Вършец, от многото зелени площи, от дейната работа на oбщинската администрация по европейски планове и постигнатите резултати.
Киргизките представители на централната и локалната власт охарактеризираха община Вършец като една от водещите в България в региона на зелените системи, построяването и поддържането на парковите пространства и обществените места за отдих на жителите и посетителите, в ръководство на комуналната инфраструктура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР