Община Стрелча постави нови контейнери, предназначени за разделно събиране на

...
Община Стрелча постави нови контейнери, предназначени за разделно събиране на
Коментари Харесай

Контейнери за ненужно оборудване поставиха в Стрелча

Община Стрелча сложи нови контейнери, предопределени за разделно събиране на излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение, на пл. „ Оборище” в градчето (срещу постройката на „ Оперативна програма БКС и ОИ”) и на ул. „ Димитър Благоев” (срещу базата на общинското предприятие).

Контейнерите са елементарно разпознаваеми – сиви и с указателни надписи.
В тях жителите могат да изхвърлят разнообразни типовете електрическо и електронно съоръжение, като прахосмукачки, тостери, ютии, фритюрници, кафе машини, тв приемници, компютри, преносими компютри, принтери, телефони и други

Големи домашен уреди (хладилници, перални машини, готварски печки, котлони, микровълнови, ел. радиатори, ел, вентилатори и др.) следва да се слагат до контейнерите.

Забранено е изхвърлянето на всевъзможни други типове боклуци в контейнера - предизвестяват от общината. Разделното събиране на излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение е част от екологичната политика на Община Стрелча за ограничение на замърсяването и намаляването на разноските за депониране на битови боклуци. Предстои слагане и на още контейнери в други елементи на града.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР