Община Русе ще осигури собствена автоматична станция за измерване качеството

...
Община Русе ще осигури собствена автоматична станция за измерване качеството
Коментари Харесай

Община Русе ще има собствена автоматична станция за измерване качеството на въздуха

Община Русе ще обезпечи лична автоматизирана станция за премерване качеството на въздуха - това реши на свое съвещание през днешния ден Общинският съвет в града.

Автоматична станция със съпътстващо хардуерно и софтуерно съоръжение ще бъде наета от община Белене. Тя ще бъде доставена в Русе, а местоположението й ще бъде несъмнено от комисия, в чийто състав влизат специалисти от Министерството на околната среда и водите, Изпълнителната организация по околна среда, Регионалната ревизия по околната среда и водите в Русе и общинската администрация.

Предстои станцията да бъде дооборудвана и с анализатори, които да замерват излъчванията от промишлените предприятия в крайдунавския град.

"Станцията е създадена и оборудвана според всички изискуеми по законодателството протоколи, документи и способи за премерване ", обясниха от кметството.

Целта е индикаторите да послужат на контролните органи за определяне на типа замърсяване и индустриалната площадка, от която се отделя, както и да се наложат всички наказателни ограничения за прекратяване на нездравословните въздействия върху атмосферния въздух.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР