Oбщина Русе иска да закупи софтуер за сериозната сума от

...
Oбщина Русе иска да закупи софтуер за сериозната сума от
Коментари Харесай

Oбщина Русе иска да закупи софтуер за сериозната сума от 81 хил. лв.

Oбщина Русе желае да закупи програмен продукт за сериозната сума от 81 хиляди лв.. Общината желае да построи контактен център за сигнали на жители, да го внедри, да образова личния състав и да създаде мобилно приложение.

На идната сесия на Общинския съвет в Русе е импортирана докладна бележка, която ще желае да се направи промяна в бюджета на общината и да се дадат пари за програмен продукт. След като това предложение бе оповестено в локалните медии,  цифровият бизнесмен Емилиян Енев реагира остро , съобщи. 

" Доста обикновено като осъществяване.  Възможност от телефона си да подаваш сигнал, правиш фотография, въвеждаш някаква информация и това доближава до някаква система на общината. Там не съм сигурен по какъв начин това нещо се управлява и обработва, само че концепцията е да се реагира по някакъв метод. Въпросът е за какво не се ангажират локалните IT общности - хора, които в действителност имат уменията, хора, които са разработвали сходни артикули, за това да бъде изпълнена по най-ефективния метод. Като приказвам за успеваемост, имам поради и разноски, само че и самото осъществяване - да е нещо функционално ", съобщи той.

По думите му казусът е, че  нещата се случват непрозрачно. Повдига се въпросът дали това е нещо, което ще бъде употребявано действително, и дали ще промени метода, по който хората си взаимодействат с институциите, уточни той. На база на неговия опит, Енев счита, че описаните функционалности могат да се случат за 2 дни, става дума за базовите неща. Според него с бюджет от 5 до 10 хиляди лева могат да бъдат направени пълноценни и богати функционалности.

Емилиян Енев е безапелационен, че институциите би трябвало да се отворят: " Те би трябвало да мислят доста по-колаборативно. Те би трябвало да ангажират Неправителствени организации бранша. Трябва всеки да способства със своята експертиза. Ако го няма това колаборативно мислене, на създаване на екосистеми, на взаимоотношение сред разнообразни сътрудници, няма по какъв начин да се реализира успеваемост ".

Това, което виждаме в Русе, е особено като модел за доста други обитаеми места, сподели цифровият бизнесмен и изясни: " Институциите се трансформират във феодални структури, които обслужват първо персоналните си ползи, след това избрани други ползи. Това нещо не може да продължава в този формат, тъй като води до струпване на проблеми и опасности, които избиват ".

Това е мнението на бизнесмен, който редом с главната си работа , към този момент 7 години оказва помощ за развиването на цифровите умения и основаването на софтуерни артикули от разнообразни по възраст хора. И това няма значение за бюрокрацията. Този запас е незабележим, прикрит зад поръчките за " транспарантно ръководство ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР