Община Пловдив стартира дейностите по проект „Целево подпомагане с топъл

...
Община Пловдив стартира дейностите по проект „Целево подпомагане с топъл
Коментари Харесай

250 нуждаещи се граждани ще получат топъл обяд в Пловдив

Община Пловдив започва дейностите по план „ Целево подкрепяне с топъл обяд в Община Пловдив “. Услугата има за цел да обезпечи топъл обяд за 250 уязвими жители на Община Пловдив, които са в усложнение да обезпечат сами прехраната си и са изпаднали в извънредно тежко положение.

Дейностите по програмата ще се осъществят в интервала 01.05.2020-19.06.2020г. В този интервал топъл обяд ще бъде приготвян и доставян до домовете на нуждаещите се, всеки работен ден от седмицата, в часовия диапазон от 10 до 13 часа.

Община Благоевград обезпечава топъл обяд на 150 нуждаещи се вкъщи

Чрез авансово създаден механизъм за асортимент, 250 нуждаещи се жители на територията на Община Пловдив, всекидневно ще получават чорба, главно ядене, самун и един път седмично – десерт.

Проектът се финансира по Целева стратегия „ Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка – 2020 “ към АСП. Програмата се осъществя според Договор № ФС01-0542/29.04.2020г., подписан сред Община Пловдив и Агенция за обществено подкрепяне. Стойността на контракта е в размер на 23 925,00лв.

По програмата могат да аплайват следните целеви групи:

• Лица с ниски приходи, под линията на беднотия, избрана за страната, за времето, в което са сложени под наложителна карантина – при подадени данни от РЗИ.
• Уязвими лица, включително и възрастни над 65 години, без приходи или с приход под линията на беднотия, избрана за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в изискванията на изключителното състояние, оповестено за страната не са в положение да си обезпечат прехраната
• Лица, които заради възрастта си, заради трайно увреждане или в следствие от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да обезпечат сами или благодарение на околните си своите ежедневни потребности от храна.

Записвания и сигнали за жители от целевите групи, можете да подавате на телефона на дирекция „ Социални действия “ – 032/ 623 714.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР