Община Пловдив ще кандидатства за финансиране по програма Региони в

...
Община Пловдив ще кандидатства за финансиране по програма Региони в
Коментари Харесай

Община Пловдив строи социални жилища

Община Пловдив ще кандидатства за финансиране по стратегия " Региони в напредък " за строителството на обществени жилища. Става дума за жилища, разнообразни от общинските, в които се настаняват  обществено слаби наематели след включването им в съответните описи.

Жилищата, които ще бъдат построени с европейски пари, ще са за бездомници или хора, които живеят в доста неприятни битови условия; за малолетни родители, многодетни фамилии или хора с деца с влошено здраве и увреждания, както и за лица, чийто междинен приход на член от фамилията за предходните 12 календарни месеца от всички източници е по-нисък от законоустановения месечен размер на обезпечения най-малък приход за страната, избран с акт на Министерския съвет, за същия интервал от време. " Жилищата ще бъдат 74, а за строителството им ще са нужни сред 3 и 4 млн. лева ", заяви зам.-кметът по обществените действия Георги Титюков.

Част от изискванията за кандидатстване по " Региони в напредък " е приемането на разпоредба, която да регламентира настаняването в обществените жилища. Проектът на  Наредба за реда и изискванията за прилагане на обществената услуга “социални жилища ” при Община Пловдив е подготвен и към този момент е оповестен за публично разискване, след което би трябвало да се гласоподава от Общинския съвет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР