Община Пловдив няма да стартира втория етап от ремонта на

...
Община Пловдив няма да стартира втория етап от ремонта на
Коментари Харесай

Зико се отказва от втория етап на Кукленско шосе, за да намали щетите с трафика в Кючука

Община Пловдив няма да започва втория стадий от ремонта на Кукленско шосе през 2023 година. Кметът Здравко Димитров съобщи пред TrafficNews, че вторият стадий се е забил извънредно доста и към този момент ще се застъпи с други планове в регион „ Южен ”.
Прочетете още
„ Стартираха действия по пробива на Централна гара и Южния обходен колектор, настрана още се прави ул. „ Даме Груев ”. Ако затворим и едното платно на Кукленско шосе,  то придвижването още повече ще  натовари ”, съобщи Зико.

Вече втора година се очакваше ремонта на източното платно  да стартира. Причината за забавянето е липса на ВиК тръби и детайли, които би трябвало да се доставят от водното сдружение.

Още преди месеци Община Пловдив бе подготвена с индексацията на плана, като бе въпрос на условност да се подпиша анекса с „ Европейски пътища ”.  Компанията също бе дала поръчка да възобнови дейностите по булеварда.  Това обаче няма да се случи през 2023 година.

До този миг ремонтът на Кукленско шосе се извърши в секторите, в които няма ВиК връзка, а без индексацията сумата по плана е близо 6  млн. лв..

През идната година пък ще бе бъде затворен изцяло  бул. „ Александър Стамболийски ”, като един от стадиите включва и затварянето на бул. „ Кукленско шосе ”, с цел да преминат тръбите изпод по Южния обходен колектор.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР