Община Пловдив и Сдружение Петлите канят пловдивчани тази вечер на

...
Община Пловдив и Сдружение Петлите канят пловдивчани тази вечер на
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, се насладете на танци, лични истории и мн...

Община Пловдив и Сдружение " Петлите " канят пловдивчани довечера на един доста прочувствен, зареждащ и атрактивен театър, който носи заглавието " Да докоснеш фантазията ". Началният час е 19 ч., а мястото - зала " С.И.Л.А ". Главни настоящи лица са танцьорите от групировка " Петлите ", а специфичен посетител ще е актрисата Силвия Петкова. Ще взе участие и Георги Димитров - основателят на неповторимата за България танцова групировка от деца от домовете, лишени от родителска грижа.    

Георги Димитров ще показа в Пловдив своя автобиографичен роман " Да дръзнеш да бъдеш благополучен! ". Той ще опише за годините, които е прекарал в дома " Коджакафалията " в Бургас. Това е театър, който споделя какво е да бъдеш погален, да се почувстваш обичан, на някого да му пука за теб, споделя самият Георги.

Сдружение " Петлите " е дълготраен сътрудник в редица начинания, свързани с поддръжка за децата, израснали в обществени институции. В спектакъла в Пловдив се включват ученици на институциите, които са били част от танцовата групировка от основаването й досега. От основаването си преди 15 години досега групировката е изнесла над 300 независими концерта в България и чужбина и е притежател на многочислени национални и интернационалните награди. Още през 2013 година ръководителят на танцовата групировка Георги Димитров получи почетния златен знак на регионалния шеф на Бургас за дейната си социална активност и за повсеместен принос за влиятелните театрални изяви на групировката в народен мащаб.

Проектът в града под тепетата е сбъднат с поддръжката на Министерството на културата, на Община Пловдив, Община Бургас и Община София, както и на всички спонсори и сътрудници, които в годините са повярвали в гения на " Петлите ".

 

Какви други забавни събития можете да посетите в града тази седмица, четете на - най-хубавият гид за Пловдив.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР