Община Плевен депозира днес проектно предложение за над 17,937 млн.лв./с

...
Община Плевен депозира днес проектно предложение за над 17,937 млн.лв./с
Коментари Харесай

Плевен депозира проектно предложение за доставка на електрически автобуси за близо 18 млн.лв.

Община Плевен подава през днешния ден планово предложение за над 17,937 млн.лв./с ДДС/ за развиване на екологосъобразния публичен електротранспорт, оповестиха от общината.

Проектът за електрически рейсове и зарядни станции за тях ще бъде осъществен в партньорство с общинското дружество "Тролейбусен превоз " за възстановяване качеството на атмосферния въздух в 100-хилядния град. Идеята е планът да бъде финансиран по Оперативна стратегия "Околна среда 2014-2020 година ".

В рамките на процедурата ще бъдат закупени и доставени 14 нови електрически транспортни средства и зарядни станции към тях, което ще докара до понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха, понижаване на шума и вибрациите и доста икономисване на сила.

С част от средствата се планува планиране, авторски контрол и осъществяване на строително-монтажни работи за създаване тук-там за зарядни станции в двете тролейбусни депа, консолидиране на електробусите към съществуващата умна транспортна система.

За осъществяването на плана са планувани 40 месеца. Намерението е с новите електрически рейсове да бъдат обхванати линии в Индустриалната зона, за които няма кандидат-превозвачи в оповестените търгове, и да бъдат усъвършенствани връзките сред обособените квартали.
С осъществяването на този план Плевен ще затвърди позицията си на първи регионален град у нас с напълно екологично чист всеобщ градски публичен превоз с нулеви нездравословни излъчвания, показват от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР