Община Бургас ще кандидатства за финансиране от Фонд Социална закрила“

...
Община Бургас ще кандидатства за финансиране от Фонд Социална закрила“
Коментари Харесай

Община Бургас ще кандидатства към Фонд Социална закрила за разширяване на Дневния център за лица с увреждания

Община Бургас ще кандидатства за финансиране от Фонд " Социална протекция “ за разширение площта на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания, който се обитава в блок № 10 в ж.к. “Славейков “. Предложението е на кмета Димитър Николов и ще бъде прегледано на идната на следващия ден изключителна сесия на Общинския съвет.

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания в Бургас се намира в ж.к. “Славейков “, бл. 10, вх. А, В и сутерен. Състои се от три бранша с обща повърхност от 236,27 кв. м., като не разполага с дворно място и не е приспособен за лица с двигателни увреждания.

Потребителите на Дневния център са 30 пълнолетни лица с интелектуални усложнения, както и личен състав от 13 души. Понастоящем наличната повърхност не е задоволителна, с цел да се разположат всички нужни кабинети за дейностите с потребителите. Необходимо е в допълнение помещение, посредством което да се разшири площта на обществената услуга и да се обезпечи налична среда за потребителите.

Община Бургас е позволен претендент по съставен елемент 1 на Фонд " Социална протекция “ за придобиване на дълготрайни активи, настоящо поддържане на материалната база и създаване на нова, реорганизация и рационализация на съществуващата материална база за даване на обществени услуги.

Крайният период, през който Фонд " Социална протекция “ е набира планови оферти за финансиране е до 31.03.2022 година, а оптималната сума, за която може да се кандидатства по Фонд " Социална протекция “ е в размер на 50 000 лева, което постанова съфинансиране от Община Бургас на останалите 23664,54 лева

Проектът на Община Бургас планува слагане на преместваем обект, в който ще бъдат обособени административно звено, кабинет за трудотерапия и стая за личния състав. По този метод наличната все още повърхност ще бъде употребена напълно за даване на обществени услуги на потребителите от целевата група.

Осъществяването на плана ще обезпечи усъвършенстван достъп до обществени услуги, рехабилитационни и лечебни действия, които ще спомогнат за по-добрата интеграция на представителите на целевата група в общността.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР