Община Благоевград стартира проучване, чиято цел да е да се

...
Община Благоевград стартира проучване, чиято цел да е да се
Коментари Харесай

Община Благоевград стартира проучване за нагласите сред населението относно подмяна на уредите на твърдо гориво с такива за екологично отопление

Община Благоевград започва изследване, чиято цел да е да се дефинират настройките на семействата, отопляващи се на дърва и въглища, за безвъзмездна замяна на топлоуреди на твърдо гориво с екологични различни форми за отопление. Резултатите анкетата ще дават настояща информация за това дали и при какви условия жителите биха заменили отоплителните си устройства и с каква форма на отопление.

Това е първото огромно деяние, в което хората от общината могат да се включат и да вземат отношение по чистотата на атмосферния въздух.

Екологичните изгоди на плана са доста и неговото осъществяване ще спомогне за това Благоевград да се трансформира в по-чист и добър град за живеене.

За набиране на информация ще бъде извършено директно стандартизирано изявление в дома на интервюираните от град Благоевград и от селата на общината. Това изследване се прави за подготовката за кандидатстване по плануваната процедура „ За по-чист въздух “ по Приоритет 5 „ Въздух “ на Програмата „ Околна среда “ 2021-2027 година Процедурата има за цел да понижи въздействието на семействата, употребяващи твърдо гориво, върху качеството на атмосферния въздух и по този начин да бъде редуцирано количеството на фини прахови частици.

Във връзка с осъществяване на изследването, Община Благоевград осведоми и насочва зов към жителите да бъдат дейни и да спомагат при провеждането на анкетата, за реализиране на най-благоприятен резултат от изследването. Набраната информация ще бъде употребена само за задачите на анализите и анонимността е изцяло обезпечена.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР