Денонощно бомбардиране с неприлични съобщения и обаждания - това търпят

...
Денонощно бомбардиране с неприлични съобщения и обаждания - това търпят
Коментари Харесай

„Тази е лесна, пишете ѝ“: Данни на жени се разпространяват в чат групи без тяхно знание

Денонощно бомбардиране с неприлични известия и позвънявания - това търпят дамите с етикет „ лека жена непредпазливо ”

Десетки дами попадат без да желаят и без да подозират в чат канали - с качена тяхна профилна фотография и телефонен номер. Това се случва в България през платформата Telegram. В скрити чатове като по азбучник се популяризират фотоси и телефонни номера, съпроводени с посланието: " Тази е лесна, пишете ѝ ". Жертвите на издевателството търпят всекидневно и непрекъснато бомбардиране с неприлични известия и позвънявания. Те са оповестени за леки и телефонните им номера са публикувани измежду повече от 70 000 души, съобщи NOVA.

Те са анонимни, тъй като не желаят от на следващия ден на челото им да пише„ лека жена непредпазливо ”. Но през днешния ден телефонът им звъни най-вече с оферти, които в никакъв случай не са търсили. Защото някой е им е направил обидна „ услуга ” и е качил номерата им в група с порнографско наличие.

" Аз съм качена като скрийншот от Вайбър. Скрийншотнали са ми телефона, името и фотографията. И по този начин са ме качили - като влексикон. Там се виждакак наподобявам, не съм разголена, добре съм облечена, вижда ми се телефонът, име и фамилия. Звъни ми телефонът, аз го подвигам, споделят ми имената, споделям: " Да, същата, на телефона е ". Иотсреща се чува:

" Свободна ли сте сега? ". Това продължава24 часа. Телефонът ми към този момент е на осцилация или го изключвам, тъй като когато стартират да звънят през нощта, в действителност е кошмарно. Никой няма да издържи на този тормоз ", споделя жена, поискала анонимност.

Няма пояснение от кое място данните ѝ се появяват в упоменатите чатове. " Аз съмомъжена жена, имам бизнес, който развъртвам. За мен беше в действителност шокиращо. Това нещо ме кара да се усещам омърсена и омерзена. В тази група може да има и другари на детето ми. Синът ми е огромен. Имаше моменти, в които просто желаех да изчезна, да си хвърля телефона, да не подвигам на никого...Неисках даже да отивам на работа. За мен не е обикновено телефони на хора, които нямат нищо общо с такава активност, да попадат там, където не би трябвало. Без виновност – отговорен... В един от дните известията бяха над 30, аобажданията - повече от 50. Аз работя с клиенти и подвигам и на непознати номера, тъй като това ми е работата ", споделя още тя.

След едно от неприличните позвънявания дамата взема решение да запише диалога с мъж, който ѝ изяснява по какъв начин и къде я е намерил. Казва, че очевидно някой я е харесал. " Общувала си с някой и не се е получило сред вас, ядосал се е и е качил номера ти. Не беше единствено твоят - имаше 5-6 ", обяснил мъжът.

Друга от жертвите даже към този момент е баба. " Занимавам се със личен бизнес. За пръв път, когато получих известие, бях на вечеря със брачна половинка ми. Пишеше " Здравей " и взех решение, че е напълно обикновено, че е нещо, обвързвано с бизнеса ми. Когато обаче продължих да чета, се шокирах.

Разбрах, че става въпрос за замяна на номера и търсят леки дами, а аз съм показана като такава. Снимката ми беше от Viber, с номера изпод. Най-вероятно е взет от публикация. Продавала съм бижута иненужни облекла вразлични уеб сайтове ", разкрива тя.

Номерът ѝ е качен от консуматор с името Мечо Кух. Екип на NOVA опитада се свържес него.
Включва се гласова поща.

Трета жена, потърпевша от него, взема решение да влезе в порнографските групи, представяйки се за мъж.

" Най-голямата подобнагрупа има повече от 78 000 членове. Условието да влезеш е да предоставиш на администратораинтимни фотоси или най-малкото контакти на жена.
Целта ми беше да видя първо кой ме е качил в тази група. И второ – да осъществя контакт с този човек. Искахда схвана за какво го е направил ", изяснява тя.

Криминалниятпсихолог Ивелина Иванова споделя, че мотивацията на такива хора са няколко минути популярност. " Той е надълбоко комплексиран. Разпространява такива фотоси иполучава вниманието на такива като него. Това го валидизира и го кара да се усеща значим. Това е най-бързият и ефикасен метод да получи нечие утвърждение. Това е човек, който най-общо казано има проблем собщуването.

Прави ни усещане, че такива хора заобикалят зрителен контакт. Изпитват една базова нерешителност. Ако не мога да не отстъпвам себе си по никакъв метод и нямам триумфи измежду дамите – това е един добър метод да се валидизирам. Да пусна номер в приложение, да получа поддръжка от консуматори в такава мрежа - още повече, че е анонимно. Това е още по-изкушаващо ", отбелязва Иванова.

Мечо Кух остава неизвестен, качвайки номерата на редица дами, които в никакъв случай не е виждал.

Някои от мъжете разгласяват единствено фотоси,други - телефонни номера, а трети стигат още по-далеч – изясняват къде работи дамата и къде може да бъде открита. Стига се до качване и на персонални карти. Има ивидеа с малолетни, както и разгласи за продажба на опиати. А институциите обкиновено споделят, че в Telegram връзката е криптирана и не могат да създадат нищо.

Дамите, жертви на издевателството, приканват за надзор и дейности от страна на отговорнитеоргани. " Това може да е съветски сървър, само че аз съм сигурна, че има правосъдни варианти занеутрализирането му. Имам блокирани към 500 номера, които мога да дава незабавно на управляващите и да бъдат тествани. Те са на членове на тези групи. Ако в тях имаше наблюдаващи, към този момент щеше да е направено нещо по въпроса ", счита една от тях.

Причинителите на подобен тормоз са и мъже, и дами, на друга възраст и с разнообразни специалности.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР